Huizen,
10
december
2015
|
09:11
Europe/Amsterdam

Goed beschermd het nieuwe jaar inluiden

Helaas vallen er jaarlijks nog steeds te veel gewonden door vuurwerk. Niet alleen vallen er slachtoffers onder de mensen die het vuurwerk zelf afsteken, maar ook onder omstanders. Zo zijn er jaarlijks alleen al 800 tot 1600 mensen die gehoorbeschadiging oplopen. Zorg voor de juiste bescherming voor je ogen en oren en ga zo knallend het nieuwe jaar in!

Haal een vuurwerkbril
Vijf jaar geleden hadden we er misschien nog nooit van gehoord, maar inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld: de vuurwerkbril! Zo zijn er niet alleen brillen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Vuurwerkbrillen bieden extra bescherming doordat de ogen rondom beschermd worden. De speciale beschermingsbrillen zijn te koop bij verkooppunten van vuurwerk en bij opticiens.

Bescherm je oren
Als je regelmatig aan een geluidsniveau van 80 decibel of hoger wordt blootgesteld, dan is het risico op gehoorbeschadiging groot. Maar ook plotselinge harde geluiden kunnen gevaar opleveren. Vuurwerk is al snel 120 decibel en meer. De knal van een strijker van rond de 160 decibel kan zorgen voor een levenslange gehoorbeschadiging en/of ruis in je oren. En dit is niet te verhelpen. Ook rotjes kunnen voor flink wat overlast zorgen. Er bestaan gehoorbeschermers die je oren perfect beschermen tegen al dat harde geknal. Het merk Alpine is een gerenommeerde partij op het gebied van kwalitatieve gehoorbescherming en zij biedt een groot assortiment. Door het speciale filter blijven je oren perfect beschermd, maar kun je ook nog steeds gesprekken verstaan. Ook voor kinderen zijn er speciale oordopjes. De oordoppen van Alpine, zowel voor volwassenen als voor kinderen, zijn verkrijgbaar bij Specsavers. Dus als je daar toch langsgaat voor je vuurwerkbril, neem dan gelijk oordoppen mee!

Vergeet de viervoeters niet
Niet alleen jezelf en je kind maar ook je hond stressvrij het nieuwe jaar in laten gaan? Ja, je leest het goed. Ook voor viervoeters bestaan er speciale gehoorbeschermers. De speciale Mutt Muffs zijn licht en sluiten door de kappen het hele oor af. Verkrijgbaar in drie maten, via alpine.nl. Ook succes verzekerd bij feestjes of onweer.

Houd voldoende afstand
Wees altijd alert bij het afsteken van vuurwerk. Ook bij het kijken naar vuurwerk. Door bijvoorbeeld geen rekening te houden met de windrichting zit een ongeluk in een klein hoekje. Houd daarom minimaal zes meter afstand en waarschuw anderen ook wanneer zij te dichtbij staan. We willen toch allemaal gezond het nieuwe jaar in?

Ook goed om te weten: koud vuurwerk bestaat echt niet. Sterretjes kunnen brandwonden en oogletsel veroorzaken!

De winkels van Specsavers staan van 7 tot en met 31 december in het teken van vuurwerkbescherming. Er zijn gratis vuurwerkbrillen verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen (op=op). Alpine-gehoorbescherming is gedurende deze periode te koop voor de actieprijs van € 9,95 in plaats van de gebruikelijke € 12,95.

Specsavers zet vuurwerkbescherming in de etalage

10
december
2018
| 13:57 Europe/Amsterdam
Het jaar loopt op z’n einde en dat betekent: bijna tijd om te knallen met vuurwerk. Ondanks dat er veel bekend is over de risico’s van vuurwerk voor ogen en ledematen, zijn weinig mensen op de hoogte van de gevaren voor het gehoor. Schattingen laten
27
december
2016
| 07:00 Europe/Amsterdam
Dit jaar luiden waarschijnlijk 1 miljoen Nederlanders het nieuwe jaar in zonder last te hebben van het harde geknal van vuurwerk. Het gaat om het aantal personen dat naar schatting gehoorverlies heeft, maar geen benodigd hoortoestel draagt. Ook deze
27
december
2015
| 10:00 Europe/Amsterdam
De gratis vuurwerkbrillen vliegen de winkels uit. En dat terwijl de échte vraag naar vuurwerkbescherming nog op gang moet komen. Naar verwachting zal het gros van de consumenten pas op Oudejaarsdag naar de winkel gaan om een vuurwerkbril te
04
december
2015
| 09:13 Europe/Amsterdam
De noodzaak van gehoorbescherming tijdens de jaarwisseling wordt nog teveel onderbelicht. Zeker nu vuurwerk deze week tot cultureel erfgoed verheven is, is het maatschappelijk belang van voorlichting over vuurwerkbescherming actueler dan ooit.
19
november
2015
| 00:01 Europe/Amsterdam
De decembermaand staat voor de deur, en daarmee komt ook Oud & Nieuw steeds dichterbij. Natuurlijk weten we allemaal dat het het veiligst is om je kinderen binnen op afstand te houden van vuurwerk. Maar als je dan toch met ze de straat op gaat om