Huizen,
27
december
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Vuurwerkbescherming knalt winkel uit

Vuurwerkbrillen en speciale gehoorbeschermers tot 31 december verkrijgbaar

Samenvatting

De gratis vuurwerkbrillen vliegen de winkels uit. En dat terwijl de échte vraag naar vuurwerkbescherming nog op gang moet komen. Naar verwachting zal het gros van de consumenten pas op Oudejaarsdag naar de winkel gaan om een vuurwerkbril te scoren.

Bescherm ogen én oren en ga knallend het nieuwe jaar in!
Specsavers startte dit jaar voor het eerst ruim voor de kerstdagen met een speciale campagne om vuurwerkbescherming in de etalage te zetten. Met de campagne wilde de retailketen consumenten vooral voorlichten over de risico's van vuurwerk voor ogen én oren. In 2015 lag het aantal slachtoffers dat oogletsel opliep op naar 261 personen. Het aantal Nederlanders dat permanent gehoorschade opliep ligt al jaren velen malen hoger: tussen de 800 en 1.600 slachtoffers.

Niet nodig, aldus Specsavers. Met een vuurwerkbril én de juiste gehoorbeschermers kan veel letsel voorkomen worden. Consumenten kunnen tot en met 31 december bij Specsavers terecht voor vuurwerkbescherming voor jong en oud. Naast gratis vuurwerkbrillen (op=op) biedt Specsavers ook gehoorbeschermers aan tegen een speciale actieprijs.