Maarssen,
16
mei
2023
|
13:34
Europe/Amsterdam

Wouter van der Hoeven nieuwe directeur Specsavers Nederland

Samenvatting

Wouter van der Hoeven (40) is per 1 juli 2023 de nieuwe Country Director van Specsavers Nederland. Hij volgt Remko Berkel op die sinds december 2015 aan het roer staat van de Nederlandse tak van het van oorsprong Britse familiebedrijf. De nieuwe topman is geen onbekende binnen Specsavers. Zo vervulde Van der Hoeven sinds 2008 verschillende (management)functies op nationaal en internationaal niveau binnen de oog- en hoorzorgketen.

VAN DER HOEVEN 13Sinds 2020 is Van der Hoeven werkzaam als General Manager Audiology binnen Specsavers Nederland. Met inmiddels meer dan 14 jaar ervaring binnen het bedrijf speelde hij een grote rol bij de groei van de horenbusiness tot marktleider. Daarnaast maakte hij zich met zijn team continu hard voor het beschikbaar stellen van de laatste innovaties van hoortoestellen in de verzekerde zorg.

In zijn nieuwe functie zal Van der Hoeven zich bezighouden met de verdere uitbouw van Specsavers in Nederland. Waar andere partijen in de branche en binnen de retail het niet altijd makkelijk hebben, laat Specsavers Nederland de afgelopen jaren een duidelijke groei zien. Het is aan Wouter om samen met het managementteam deze positie verder uit te bouwen. “We hebben er alle vertrouwen in dat hij hierin zal slagen,” aldus Remko Berkel.

Van der Hoeven ziet de aanstelling binnen het succesvolle familiebedrijf als een uitdagende stap in zijn carrière: 

Het is een geweldige uitdaging om in deze functie aan de slag te gaan. Naast onze groeiambities gaan we aan de gang met toekomstgerichte oplossingen om oog- en hoorzorg toegankelijk te houden in Nederland. Hierbij richten we ons in het bijzonder op innovaties, waarbij mensen de beste zorg zo dicht mogelijk bij huis krijgen.

Wouter van der Hoeven

Specsavers bedankt Remko Berkel voor al zijn toewijding en inzet. De afgelopen acht jaar leverde hij een enorme bijdrage. Zo groeide het aantal winkels tot wel 144 in Nederland, dacht hij mee met de toekomstbestendigheid in de zorg en werkte hij onvermoeibaar aan de uitrol van optometrie binnen Specsavers Nederland. Remko Berkel start per 1 juli in een nieuwe functie buiten de oog- en hoorzorgbranche wat aangekondigd zal worden nadat alle formaliteiten omtrent zijn benoeming zijn afgerond.