Huizen,
09
augustus
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Advies van onze audiciens voor het behoud van een goed gehoor

Wat zeg je? Voorkomen is beter dan genezen

Samenvatting

Steeds meer mensen hebben te maken met gehoorproblemen. Wanneer u twijfelt aan uw gehoor kunt u natuurlijk het beste de plaatselijk audicien binnenstappen voor een test. Maar nog beter is het om zorgvuldig met uw gehoor om te gaan en problemen aan uw gehoor te voorkomen. De audiciens van Specsavers geven tips hoe u uw gehoor kunt beschermen.

Geen wattenstokjes
Hoewel vaak gedacht wordt dat wattenstokjes de oren goed schoonmaken, brengen ze vooral schade toe aan de oren. Vuil wordt maar deels verwijderd uit het oor. Het merendeel duwt u juist nog verder uw oren in. Erger nog, met de stokjes kunt u uw oren van binnen zelfs beschadigen.

Bescherm uw oren met party plugs
Een schot voor open doel, zou u zeggen. Maar er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van gehoorbescherming bij festivals, concerten,sportevenementen en op andere plekken waar het geluid te hard is. Terwijl er hele goede bescherming is, zonder dat het geluid van uw favoriete band hierdoor verminderd. Ga in elk geval niet direct naast de geluidsboxen staan. En neem af en toe een (luister)pauze.

Check uw werksituatie
Bij voor de hand liggende werksituaties zoals in de bouw, is gehoorbescherming vereist. Er zijn veel werkvloeren waarbij bescherming niet eens overwogen wordt, maar die ook niet erg gezond zijn voor de oren. In gymzalen, zwembaden, vliegtuigen en kroegen is de akoestiek vaak dusdanig slecht dat dit op den duur slecht kan zijn voor het gehoor.

Van uitstel komt…
Veel mensen stellen een hoortest uit. Maar hoe eerder u erbij bent, des te eerder kunt u ook maatregelen nemen om te zorgen dat eventuele gehoorverlies niet erger wordt.