Huizen,
07
september
2015
|
09:13
Europe/Amsterdam

Wie zijn de Ware Helden van Nederland?

Samenvatting

Er is een groeiende behoefte aan vrijwilligers. Gelukkig zijn er al veel mensen die zich voor hun gemeenschap en een ander inzetten. Zo heeft 37 procent van de Nederlanders in 2014 minstens één keer vrijwilligerswerk verricht [1]. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten, gaat Stichting Specsavers Steunt op zoek naar ‘Ware Helden’: mensen die zich belangeloos inspannen voor hun club, sportvereniging, een goed doel of de zorg voor anderen op zich nemen. Via www.specsavers.nl/warehelden kan iedereen op basis van een inspirerend verhaal een vrijwilliger opgeven die deze eretitel echt verdient. Op 5 oktober komt per provincie één Ware Held uit de bus. Ook kiest Stichting Specsavers Steunt één landelijke winnaar: dé Ware Held van Nederland. Deze vrijwilliger wordt beloond met een reischeque ter waarde van 1.500 euro.

 

Steeds meer Nederlanders steken vrijwillig de handen uit de mouwen. De meeste vrijwilligers zetten zich in voor een sportvereniging, school, levensbeschouwelijke organisatie of zijn actief in de zorg en verpleging. Gemiddeld besteden we vier uur per week aan zulke activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Als familiebedrijf gelooft Specsavers echt in verbondenheid, en dat reikt verder dan het bedrijf zelf. Sinds de introductie van Specsavers in Nederland 15 jaar geleden dragen we graag iets bij aan de gemeenschap waarin elke winkel zit. Ook daarin schuilt een familiegevoel. En daarom gaan we op zoek naar Ware Helden! Wij willen deze mensen graag in het zonnetje zetten. Zij zijn de echte helden die zich week in, week uit met veel enthousiasme inzetten om anderen een steuntje in de rug te geven.
Julie Perkins, Country Director Specsavers Nederland

Geef iemand op
Van 7 tot en met 28 september kunnen inspirerende vrijwilligers worden opgegeven. Hierna kan iedereen tot 5 oktober 10.00 uur online een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger. Nog diezelfde dag kiest de jury uit alle inzendingen één landelijke winnaar die wordt uitgeroepen tot Ware Held van Nederland. Deze held wint een reischeque ter waarde van 1.500 euro. Bovendien krijgen alle provinciale winnaars met de meeste stemmen een cadeaubon ter waarde van 100 euro.

[1] Bron: tweejaarlijks onderzoek Geven in Nederland 2015, R. Bekkers, T. Schuyt en B. Gouwenberg