Maarssen,
12
april
2022
|
16:11
Europe/Amsterdam

Vivienne Westwood ontwerpt uitgesproken brillencollectie exclusief voor Specsavers

Samenvatting

Ready to rock ’n roll? Specsavers lanceert een high-end designer collectie in samenwerking met Vivienne Westwood, de gevierde Engelse modeontwerpster en symbool van de Britse avant-garde. De modieuze en kleurrijke collectie is exclusief verkrijgbaar bij Specsavers en omvat 13 monturen en 3 zonnebrillen. Geheel in lijn met het punk en rebelse mode-icoon, is deze lijn uniek, uitgesproken en eclectisch. Bovendien kunnen eco-liefhebbers hun hart ophalen: de collectie bestaat onder andere uit gerecycled plastic en bio-based materialen, welke afkomstig zijn van duurzaam geproduceerde houtpulp.  

Creatieve mix van stijlen en kleuren 
De Vivienne Westwood by Specsavers collectie is geïnspireerd op de belangrijkste kenmerken van de bekende Britse modeontwerpster en haar stempel staat er dan ook duidelijk op. De brillen zijn versierd met iconische prints en afbeeldingen die zijn geïnspireerd op de beroemde Westwood-orb. Ek montuur heeft een kenmerkend Vivienne Westwood-ontwerp; van gewaagde tartan-prints en de DIY-graffiti stijl tot aan de op Rococo-geïnspireerde details. De ontwerpster staat erom bekend dat zij een mix van traditionele stijlen op creatieve manieren combineert. Dit is goed terug te zien in de collectie, die een breed scala aan vormen, kleuren en designs omvat. Vanwege de eigentijdse ontwerpen die helemaal on-trend zijn, biedt de lijn voldoende keus voor iedereen. 

Duurzame ethos 
Vivienne Westwood, een van de laatste onafhankelijke wereldwijde modebedrijven ter wereld, blijft tot de verbeelding spreken en staat erom bekend het bewustzijn van milieu- en mensenrechtenkwesties te verhogen. De brillencollectie voor Specsavers is dan ook geproduceerd met aandacht voor mens en milieu met de nadruk op duurzaamheid. Elk montuur is gedeeltelijk gemaakt van Eastman Acetate Renew, wat een combinatie is van gerecycled plastic en materialen die afkomstig zijn van duurzaam geproduceerde houtpulp.  

Legendarische toonzetter 
Specsavers’ Head of product Wieteke van Hunnik is trots om de handen ineen te slaan met Vivienne Westwood: “Vivienne Westwood is niet zomaar een merk, maar een op zichzelf staande legende die grote culturele impact maakt en daar bouwen wij graag op voort. Net zoals Westwood zelf heeft deze uitgesproken collectie echt karakter en dat straalt er duidelijk vanaf. Wat ons bovenal aanspreekt is dat deze lijn geproduceerd is met bio-based materialen. Dit inspireert ons en zet de toon voor de richting waar we met Specsavers naartoe willen.”