Maarssen,
28
augustus
2019
|
14:14
Europe/Amsterdam

Viktor&Rolf Vision lanceert brillencollectie exclusief bij Specsavers

Samenvatting

Het iconische Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf heeft zijn nieuwste brillencollectie uitgebracht. Vanaf 2 september zijn de monturen exclusief verkrijgbaar in alle Specsavers winkels. De collectie bestaat uit zestien monturen en drie zonnebrillen voor zowel dames als heren. Naast de vaste collectie heeft het ontwerpersduo drie genummerde limited edition monturen ontworpen, exclusief voor de Nederlandse markt.

Collectie
De collectie heeft alle kenmerkende Viktor&Rolf-elementen in zich en bestaat uit moderne ontwerpen die een samenhangend geheel vormen dankzij hun luxueuze materialen en weelderige kleuren, zoals warm bordeaux, hyacinttinten, felgeel, goudvlokken en gepolijste metaaltinten. Alle ontwerpen zijn onmiskenbaar Viktor&Rolf, maar met een geheel eigen look. Het merk staat voor unieke conceptuele en avant-gardistische ontwerpen. In de nieuwe collectie zijn gelijke hoeveelheden mannelijkheid en vrouwelijkheid verwerkt, en bestaande vormen in een nieuw jasje gegoten.

Inspiratie
De collectie is ontworpen vanuit drie thema's: patchwork story, sculptural story en evening story. Deze thema's zijn alle drie kenmerkend voor de ontwerpesthetiek en merkwaarden van Viktor&Rolf; onverwachte elegantie, conceptuele glamour en provocerende couture.

De monturen uit het patchwork thema bestaan uit binnen- en buitenmontuurvormen waardoor het lijkt alsof de bril bestaat uit twee samengevoegde designs. Bij deze monturen draait het om contrast. De combinatie van dunne randen aan de voorkant met dikke contrasterende vormen aan de pootjes van de bril is dan ook een rode draad in het patchworkthema. Voor de monturen uit het sculptural thema hebben Viktor&Rolf gespeeld met vorm en verhouding om zo een collectie monturen te ontwerpen met geperst acetaat en metalen decoraties waarbij alles draait om detail. Deze nadruk op detail zien we terug in de metalen Flowerbomb die zich bevindt aan de voorkant of op het uiteinde van elk montuur: een ode aan hun wereldberoemde parfum. Het montuur uit de evening story is al helemaal bijzonder, en is een interpretatie van de ontwerpers van 'dag naar nacht'. Met deze bril kun je je look voor overdag eenvoudig omtoveren in een avondlook door een schitterend Swarovski-element met kristallen te bevestigen aan je bril.

Om de brillencollectie compleet te maken, hebben Viktor&Rolf een brillenkoker ontworpen in de vorm van de Flowerbomb, en een brillendoekje dat qua vorm ook sterk doet denken aan hun iconische parfum.

Het werken aan deze collectie was een geweldige ervaring. We hebben de grenzen van trends op het gebied van brillen kunnen verleggen, net als bij de kledingstukken die we maken. Het team van Viktor&Rolf Vision kan niet wachten om deze collectie bij Specsavers te lanceren. We zien dit als het begin van een prachtige toekomst voor onze brillencollectie.
Viktor&Rolf
Als Specsavers voelen we ons enorm bevoorrecht dat we deze fantastische collectie exclusief mogen lanceren in onze winkels. Overal ter wereld is het merk Viktor&Rolf een doorslaand succes en we zijn dan ook trots dat we onze klanten deze prachtig ontworpen brillencollectie kunnen aanbieden voor een toegankelijke prijs.
Wieteke van Hunnik, woordvoerder Specsavers

De nieuwe monturen van Viktor&Rolf Vision zijn vanaf maandag 2 september 2019 exclusief verkrijgbaar in alle winkels van Specsavers in Nederland en kosten per stuk €199.

Klik hier voor campagnebeeld en pack shots in hoge resolutie van de volledige collectie. 

Lanceringsevenement
Op 27 augustus is de lancering van de nieuwe collectie officieel gelanceerd tijdens het internationale lanceringsevenement in het Waldorf Astoria. Onder de gasten bevonden zich André van Duin, actrice Monic Hendrickx, actrice Yootha Wong-Loi-Sing, model Jessie Jazz Vuijk, actrice Moïse Trustfull, modejournaliste Fiona Hering, stylist Bastiaan van Schaik, modejournaliste Cécile Narinx en styliste Danie Bles. Model en DJ Valentijn de Hingh verzorgde de muziek tijdens de feestelijke avond.