Maarssen,
27
oktober
2022
|
18:14
Europe/Amsterdam

Viktor&Rolf en Specsavers lanceren samen opnieuw brillencollectie

Zes monturen voor elk individu

Samenvatting

Het iconische Nederlandse modehuis Viktor&Rolf en Specsavers slaan opnieuw de handen ineen en lanceren een tweede brillencollectie. De lijn geeft een surrealistisch gevoel en bevat een samenspel van verschillende vormen en verhoudingen. Het ensemble, bestaande uit zes monturen, bevat neutrale en zachte tinten en heeft alle kenmerkende Viktor&Rolf-elementen in zich. Zo vind je bijvoorbeeld details gebaseerd op de iconische Flowerbomb terug in de monturen. De collectie is een samenhangend geheel van moderne ontwerpen gemaakt van luxueuze materialen, die allemaal van duurzaam en bio-acetaat materiaal gemaakt zijn. De lijn is vanaf nu in alle Nederlandse Specsavers filialen te koop, de monturen zijn tevens beschikbaar met zonnebrilglazen.

Surrealisme 
De verschillende vormen en verhoudingen in combinatie met het zachte kleurenpalet maken dat de collectie voor ieder wat wils heeft. Kleur is terug te vinden in het kristal roze montuur, daartegenover zijn er ook moderne en zacht afgewerkte brillen opgenomen in de collectie. Het surrealistische aspect komt tot uiting in gedurfde uitsnijdingen, waardoor nieuwe en onverwachte schoonheid gecreëerd wordt.  

‘One Line’ 
Een montuur dat uit slechts één lijn bestaat? Dat is VR18. De bril heeft een gecombineerd binnen- en buitenframe, wat resulteert in een look van twee aan elkaar gepatchte frames. 

‘Pinched’ 
VR19 geeft het gevoel dat je er bijna in wil knijpen. Het montuur heeft metalen details en om de zwaartekracht te trotseren is hij ontworpen in twee lagen. Het montuur, dat op het eerste gezicht wat stoer aanvoelt, heeft een zachte afwerking, terug te zien in het kristallen roospuntje.

 

 

‘Patchwork’ 
Het patchwork concept, ook een van Viktor&Rolf’s signatures, creëert nieuwe schoonheid door het speels aanpassen van een al bestaand ontwerp. Op deze manier ontstaat de VR20, een uniek, nieuw en modern montuur van acetaat. Het montuur komt tot leven door Viktor&Rolf’s Flowerbombs, welke terug te vinden zijn aan de zijkant. 

 

 

Sculpture 
Het montuur VR21 is een voorbeeld van de pilotenstijl van dit moment. Het ontwerp speelt met vorm en proportie. Het montuur ziet er op het eerste gezicht stoer uit, maar in de afwerking is als tegenhanger gebruik gemaakt rondere vormen en een roze schildpadpatroon, waardoor de bril zeker ook zachte elementen kent. De voorkant van het montuur heeft een verfijnd Flowerbomb patroon, al met al een echte musthave. 

 

Crystal glass 
De inspiratie voor VR17 en VR22 is gehaald uit het bekende ‘crystal glass cutting’. De monturen zijn een combinatie van een vintage en moderne stijl. Ook bevatten ze de bekende Flowerbomb details, terug te zien in de studs op de voorkant. Het design is door de zachte tinten en vormen geschikt voor iedereen.