Huizen,
12
juli
2016
|
11:00
Europe/Amsterdam

Vakantieadvies van onze audiciens voor hoortoesteldragers

Vijf tips voor een (on)gehoord goede vakantie

Samenvatting

Nederland maakt zich weer op voor de grote zomeruittocht. Ook dit jaar stappen ruim vier op de tien vakantievierders in de auto om dwars door Europa naar hun vakantiebestemming te rijden, met Frankrijk, Duitsland en België als populairste bestemmingen. Nederlanders stappen hiervoor graag georganiseerd in de auto. Uit onderzoek blijkt dat de telefoonopladers bijvoorbeeld bijna standaard in de auto liggen (87%). Maar ook is de verzekering afgesloten (67%), zijn de reisbescheiden op orde (71%) en is de auto APK-gekeurd. 

Maar hoe zit dat eigenlijk als u een hoortoestel draagt? Ook dan kunt u voorbereid op vakantie. onze audiciens geven vijf tips voor een (on)gehoord goede vakantie.

1. Neem voldoende batterijen mee
Het is altijd handig om extra batterijen bij de hand te hebben. Bewaar de batterijen op een neutrale plek, bij voorkeur op een koele plek. Maar niet in de koelkast of vriezer want door kou verliezen de batterijen hun energie. Het is ook altijd handig om reserve dopjes en slangetjes mee te nemen.

2. Oud hoortoestel ook mee in de koffer
Mogelijk heeft u nog een oud hoortoestel liggen. Neem dit ook gewoon mee. Het kan praktisch zijn om deze bijvoorbeeld op het strand te dragen. En in geval van nood heeft u nog een reservetoestel.

3. Een extra microfoontje voor rondleidingen
Met name bij rondleidingen kan het moeilijk zijn de gids goed te verstaan. Tegenwoordig is het bij veel hoortoestellen mogelijk om een extra microfoontje te gebruiken voor de gids. Het hoortoestel vangt de stem van de gids dan direct op. In sommige gevallen vergoedt de verzekeraar de kosten voor dit microfoontje.

4. Pas op met water
Met warm weer is de kans dat u met water in aanraking komt groot. Elektronica, dus ook hoortoestellen kunnen hier niet tegen. Ook transpiratie kan ervoor zorgen dat uw hoortoestel vochtig wordt. Neem daarom droogtabletten mee, of nog beter, een elektrisch droogsysteem.

5. APK voor hoortoestel voor vertrek
Laat voor vertrek niet alleen uw auto, maar ook uw hoortoestel nog een keer nalopen als u bijvoorbeeld denkt niet meer goed te kunnen horen. Bij ons kun je na aanschaf van een hoortoestel vijf jaar lang gratis terecht voor nazorg. Zo haalt u ook tijdens uw vakantie het maximale uit het dragen van een hoortoestel.

Blijft u tijdens uw vakantie in Nederland, dan kunt u altijd bij onze collega's in één van de andere 121 winkels terecht met vragen of bij pech. Dus stap gewoon een audicien binnen voor eerste hulp.

Fijne vakantie!