Huizen,
14
februari
2018
|
10:47
Europe/Amsterdam

Valentijnsdag: de kunst van het flirten met je ogen

Blauwe pretogen meest aantrekkelijk

Samenvatting

Ogen spelen een belangrijke rol tijdens het flirten. Nét iets te lang naar iemand kijken en moeten blozen van een indringende blik: ogen kunnen veel effecten veroorzaken. Uit onderzoek van Specsavers onder ruim twaalfduizend Nederlanders blijkt dat 83 procent vindt dat ogen een belangrijke rol spelen tijdens het flirten. Blauwe ogen zijn daarbij favoriet: 46 procent vindt deze kleur ogen het aantrekkelijkst, gevolgd door groen (26%) en bruin (23%).

Één seconde is genoeg
Je ogen zijn waarschijnlijk je allersterkste flirting tool. Je kunt je er vast iets bij voorstellen: het maken van oogcontact kan heel intens zijn. We houden het dan ook vaak liever bij vluchtige blikken en vermijden oogcontact dat langer dan een seconde duurt. Het goede nieuws is dat je daardoor heel gemakkelijk iemand kunt laten weten dat je wel in bent voor een flirt. Houd je blik nét wat langer dan één seconde vast, en de boodschap is vaak al overgebracht. Leuk feitje: als je iets leuk of mooi vindt, worden je pupillen groter. Kijk je iemand aan die grote pupillen heeft, dan wil dat dus eigenlijk zeggen dat die persoon jou aardig of leuk vindt.

Mooiste gezichtskenmerken
We flirten er dus op los met onze ogen en kijken daarbij niet alleen naar kleur, maar ook naar hoe iemand kijkt. Uit het onderzoek van Specsavers blijkt namelijk dat het hebben van pretogen wordt genoemd als één-na meest aantrekkelijke gezichtskenmerk, na een mooi gebit. Als meest aantrekkelijke gezichtskenmerken worden genoemd (op volgorde):

  1. Mooi gebit met rechte tanden

  2. Pretogen

  3. Kleur van de ogen

  4. Symmetrisch gezicht

  5. Kuiltjes in de wangen

  6. Lange wimpers

  7. Volle lippen