Huizen ,
05
februari
2016
|
09:10
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt viert vijfjarig jubileum

Stichting Specsavers Steunt viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. De stichting werd in 2010 in het leven geroepen door Julie Perkins (dochter van Doug en Mary Perkins, oprichters van Specsavers) om zo de lokale betrokkenheid vanuit de inmiddels 119 winkels te vergroten. De stichting keerde in de afgelopen vijf jaar een totaal geldbedrag uit van bijna twee miljoen euro dat volledig ten goede is gekomen aan meer dan 1100 lokale doelen in Nederland. Deze maand wordt er zo’n € 350.000 gedoneerd aan stichtingen en verenigingen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het geldbedrag wordt jaarlijks bij elkaar gespaard door alle winkels: per verkocht montuur of hoortoestel doneert elke Specsavers winkel een vast bedrag aan de stichting. Elk jaar melden honderden lokale initiatieven zich aan om in aanmerking te komen voor een donatie. Door middel van stemmen wordt bepaald welke goede doelen financieel gesteund worden. Dit bedrag loopt in veel gevallen op tot een paar duizend euro.

Perkins, tot eind vorig jaar nog aan het roer van Specsavers Nederland, is al vanaf de oprichting zeer betrokken bij de stichting. “De afgelopen jaren zijn voor veel mensen financieel zwaar geweest, en lokale organisaties die het vooral van donaties moet hebben, merken dit vaak als een van de eersten. Met onze winkels hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te weten wat er leeft op lokaal niveau en waar mogelijk een helpende hand te bieden. Tevens sluit deze lokale betrokkenheid naadloos aan op de waarden die we als familiebedrijf willen uitdragen. Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Denk aan geld voor 100 extra overnachtingen voor ouders van zieke kinderen in het Ronald McDonaldhuis in Maastricht, ruim 200 extra voedselpakketten en dagjes uit voor de Voedselbank in Den Haag en diverse nieuwe zorgartikelen voor Hospice Nijkerk. Daar zijn we ontzettend trots op!”

Startschot Donatiedagen
Perkins bekleedt binnen de holding inmiddels een functie op Europees niveau, maar blijft in Nederland volop actief als ambassadeur van Stichting Specsavers Steunt. Vandaag gaf zij persoonlijk het startschot voor de Donatiedagen, de periode waarin de winkels hun goede doelen bezoeken om het geld dat gespaard is symbolisch te overhandigen.”

Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Denk aan geld voor 100 extra overnachtingen voor ouders van zieke kinderen in het Ronald McDonaldhuis in Maastricht, ruim 200 extra voedselpakketten en dagjes uit voor de Voedselbank in Den Haag en diverse nieuwe zorgartikelen voor Hospice Nijkerk. Daar zijn we ontzettend trots op!
Julie Perkins, oprichter Stichting Specsavers Steunt

Ook kans maken op steun van Stichting Specsavers Steunt? Meld je vanaf half oktober 2016 aan via www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

 

Highlights 5 jaar Stichting Specsavers Steunt 

In 2015 heeft het Jeugdsportfonds Kampen €2.828,03 ontvangen! Daar zijn wij, maar vooral de kinderen uit Kampen super blij mee. Helaas hebben we geen foto’s (het werkt heel laagdrempelig en daarmee voor de buitenwereld ook anoniem), maar kunnen we wel vertellen dat we daarmee 13 kinderen uit Kampen een jaar lang een sportkans hebben gegeven. Gemiddeld was er namelijk zo’n €220,- nodig om een kind te laten sporten. Door het extreem hoge aantal aanvragen in het jaar 2015 was de bijdrage onmisbaar. In totaal zijn er namelijk 234 aanvragen geweest. Het lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar het feit dat deze kinderen konden sporten is voor hen en hun ouders heel veel waard. Alle kinderen moeten namelijk kunnen sporten, dat is ons motto. Ontzettend bedankt namens alle sportende kinderen uit Kampen.
JOGG, Jeugdsportfonds Kampen
De fantastische donatie van Specsavers Maastricht bedroeg € 4077,-. Met dat bedrag konden we in 2015 maar liefst 116 nachten verblijf in ons Huis mogelijk maken.Dat zijn 116 nachtzoenen van een mamma of pappa aan hun zieke kindje in het ziekenhuis.En dat is onbetaalbaar! Want een ziek kind kán niet zonder zijn ouders!
Ronald McDonald Huis Maastricht