Maarssen,
11
februari
2020
|
11:55
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt schenkt ruim € 200.000 aan goede doelen

Voor het tiende jaar op rij hebben klanten van Specsavers met hun aankoop weer een financiële bijdrage kunnen leveren aan goede doelen via Stichting Specsavers Steunt. Naast het landelijke doel, het Oogfonds, heeft elke Specsavers-winkel ook voor een lokaal doel gespaard. In totaal is er in 2019 een bedrag van ruim € 200.000 voor de diverse goede doelen opzij gelegd. Deze maand overhandigen de medewerkers van de winkels symbolisch de cheques aan de lokale initiatieven.

Onder de 144 lokale goede doelen zijn onder andere 15 sportverenigingen, 10 dierenopvangcentra en ruim 50 initiatieven die zich inzetten voor (zieke) kinderen, ouderen of armoedebestrijding.

Marloes Krot, woordvoerder van Specsavers: “Door voor elk verkocht montuur en hoortoestel een vast bedrag opzij te leggen, spaart iedere winkel elk jaar een mooi bedrag voor het landelijke doel en een goed doel bij hen in de buurt. Wij vinden het ontzettend fijn om deze schenking te kunnen doen namens de winkels en natuurlijk onze klanten. We weten namelijk hoe lastig het is voor met name lokale initiatieven om aan voldoende financiering te komen. Op deze manier dragen de winkels hun steentje bij.”

Over Stichting Specsavers Steunt
De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Sinds de oprichting van de stichting is er al ruim 2,5 miljoen euro aan zo’n 1.500 doelen gedoneerd. www.stichtingspecsaverssteunt.nl