Huizen,
05
februari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt schenkt 400.715 euro aan 118 lokale goede doelen in Nederland

Samenvatting

Van dierenasiel tot sportvereniging: 118 lokale goede doelen door heel Nederland krijgen een financieel steuntje in de rug van Stichting Specsavers Steunt. Het afgelopen jaar hebben alle Specsavers-winkels in Nederland een totaalbedrag van 400.715 ingezameld voor initiatieven in de omgeving én voor een landelijke goed doel: Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze maand gaan winkelmedewerkers uit het hele land op pad om het gespaarde bedrag te doneren. Julie Perkins - directeur Specsavers Nederland - gaf vandaag het startschot voor de donatieronde. Tijdens een bezoek aan De Drijvende Ambachtsschool in Zeewolde, waar de Specsavers-winkel in Harderwijk voor spaarde, overhandigde zij de eerste symbolische cheque. 

Uit eerder onderzoek van Specsavers onder bijna 300 lokale goede doelen blijkt dat 67% van de ondervraagden de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met geldtekort en de helft met een tekort aan donateurs. 86% is van mening dat als zij meer hulp zouden krijgen, ze meer kunnen bereiken. 

 

Ik ben ontzettend blij en trots dat we met alle Specsavers-winkels financiële steun kunnen bieden aan waardevolle initiatieven, in 2014 alweer voor de vierde keer. Lokale doelen hebben het steeds moeilijker en onze bijdragen blijken meer dan welkom.
Julie Perkins, Country Director Specsavers

Stichting Specsavers Steunt
Iedere Specsavers-winkel geeft graag iets terug aan de lokale gemeenschap. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren zij automatisch een vast bedrag aan de Stichting Specsavers Steunt. Na een jaar sparen schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een lokaal goed doel. Nu, vier spaarrondes later, heeft de stichting in totaal ruim 1,3 miljoen euro gedoneerd aan meer dan 730 lokale goede doelen en Nationaal Fonds Kinderhulp. Aan het begin van 2015 is alweer de vijfde spaarronde gestart. Met de financiële steun aan Nationaal Fonds Kinderhulp wil Specsavers op grote schaal iets kunnen betekenen voor kwetsbare kinderen door heel Nederland.