Huizen,
25
maart
2016
|
09:29
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt is nieuwe partner van de Zonnebloem

Samenwerking richt zich op het beter toegankelijk maken van recreatieve voorzieningen

Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft een nieuwe samenwerkingspartner: Stichting Specsavers Steunt. Specsavers biedt met haar stichting jaarlijks honderden goede doelen een helpende hand, veelal op lokaal niveau. De Zonnebloem is het goede doel dat de stichting op landelijk niveau in 2016 gaat steunen. Specsavers wordt hiermee één van de belangrijkste bedrijfssponsors van de Zonnebloem.

Beide organisaties zetten zich in 2016 in om attractieparken, musea of andere recreatieve voorzieningen toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke beperking. “Al bijna zeventig jaar bezorgen wij mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag. Toegankelijkheid van vrijetijdslocaties is daarbij enorm belangrijk. Dit jaar willen wij graag samen met vijf locaties hun faciliteiten duurzaam verbeteren. We zijn blij dat Specsavers ons hierbij helpt,” zegt Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem.

Op woensdag 23 maart vond de officiële aftrap van het toegankelijkheidsproject plaats op Paleis Het Loo. Dit is de eerste vrijetijdslocatie die beter toegankelijk is gemaakt dankzij de Zonnebloem. Het komende jaar volgen er verschillende andere vrijetijdslocaties in Nederland, dan in samenwerking met onder meer Stichting Specsavers Steunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Noud van Rooij (voorzitter Nationale Vereniging de Zonnebloem), Michel van Maarseveen (directeur Paleis Het Loo) en Julie Perkins (oprichter en voorzitter Stichting Specsavers Steunt).

Ongehinderd genieten 
Net als de Zonnebloem streeft Stichting Specsavers Steunt ernaar om mensen ongehinderd door het leven te laten gaan door het bieden van kwalitatieve oog- en hoorzorgoplossingen. Hierin ligt de grootste parallel met de Zonnebloem: de vereniging zet zich al jaren in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke en vooral onbezorgde dag te bezorgen.

Stichting Specsavers Steunt kiest mede voor de Zonnebloem vanwege de uitgebreide lokale dekking van de activiteiten door de ruim 1.300 lokale Zonnebloemafdelingen. De stichting van Specsavers is in 2010 in het leven geroepen om ook vanuit de 120 winkels actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Alle winkels dragen dan ook financieel een steentje bij: per verkocht montuur of hoortoestel wordt een vast bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt het gespaarde bedrag aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen en aan de Zonnebloem.

“Al bijna zeventig jaar bezorgen wij mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag. Toegankelijkheid van vrijetijdslocaties is daarbij enorm belangrijk. Dit jaar willen wij graag samen met vijf locaties hun faciliteiten duurzaam verbeteren. We zijn blij dat Specsavers ons hierbij helpt.”
Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem
Boilerplate

Nationale Vereniging de Zonnebloem
Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft ernaar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Er kan zoveel meer dan je denkt. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis en er zijn wekelijks uiteenlopende activiteiten, zoals dagjes uit. Ook is de Zonnebloem de grootste Nederlandse aanbieder van aangepaste bus-, vaar- en vliegvakanties. Daarnaast heeft de vereniging al bijna 25 aangepaste rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. Die zijn te huur door rolstoel- en scootmobielgebruikers. De Zonnebloemauto geeft hen (bewegings)vrijheid. De Zonnebloem breidt de komende jaren het aantal Zonnebloemauto’s uit.