Maarssen,
07
februari
2019
|
10:37
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt doneert ruim twee ton aan lokale initiatieven

Samenvatting

Stichting Specsavers Steunt gaf deze week officieel het startsein van de Donatiedagen. De komende weken zullen Specsavers-winkelteams door het hele land waardecheques uitreiken aan het lokale doel waarvoor zij heel 2018 hebben gespaard. In totaal zal er ruim € 200.000,- over 144 lokale initiatieven en een nationaal doel worden verdeeld.

Met name doelen die zich inzetten voor kinderen, dieren, armoedebestrijding en sportverenigingen zijn goed vertegenwoordigd. Zo ontvangen dit jaar 22 organisaties die zich inzetten voor het geestelijke en lichamelijke welzijn van kinderen in totaal ruim € 30.000,-. Eén van die organisaties is Stichting Kanjer Wens. Deze stichting vervult wensen van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar met een ernstige ziekte of chronische aandoening. “Genezen kunnen we niet, maar we kunnen er wel voor zorgen dat kinderen een dag krijgen om nooit meer te vergeten”, aldus Peter Visser, oprichter van de Stichting Kanjer Wens. Visser vervolgt: “Het is als lokaal initiatief ontzettend moeilijk om aan financiële middelen te komen. Wij zijn dus ontzettend dankbaar voor het initiatief van Specsavers. In 2019 willen we het aantal kinderen voor wie wij een zogeheten Wensdag organiseren verdubbelen. Mede dankzij deze donatie is dit mogelijk.”

Lokale betrokkenheid
De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de winkels automatisch een vast bedrag aan de stichting. Elk jaar melden honderden lokale initiatieven zich aan om in aanmerking te komen voor een donatie. Aan het einde van het spaarjaar schenken de winkels het bijeengebrachte geldbedrag aan de 144 gekozen lokale goede doelen en het landelijke doel. Dit jaar is het landelijke doel het Oogfonds. Sinds de oprichting van de stichting is er al bijna € 2,5 miljoen aan zo’n 1.500 doelen gedoneerd.