Huizen ,
08
februari
2017
|
15:59
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt doneert ruim twee ton aan lokale initiatieven

Stichting Specsavers Steunt gaf dit weekend officieel het startsein van de Donatiedagen. De bedragen die in 2016 door alle Specsavers-winkels in Nederland gespaard zijn worden de komende week aan alle 124 lokale doelen overhandigd. In totaal wordt er ruim twee ton over deze lokale initiatieven verdeeld. 

De geldbedragen worden jaarlijks bij elkaar gespaard door alle winkels: voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, doneert de Specsavers winkel een vast bedrag aan de stichting. Elk jaar melden honderden lokale initiatieven zich aan om in aanmerking te komen voor een donatie. Door middel van stemmen wordt bepaald welke goede doelen financieel gesteund worden, deze organisaties ontvangen nu de bij elkaar gespaarde donatie per winkel. Dit weekend werden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Breda de donatiedagen officieel afgetrapt.

Met name doelen die zich inzetten voor dieren, armoedebestrijding en sportverenigingen zijn goed vertegenwoordigd. Zo hebben in de afgelopen jaren maar liefst 22 voedselbanken een totaalbedrag van ruim € 40.000 euro van Stichting Specsavers Steunt mogen ontvangen. En ook dit jaar gaat er een bedrag van meer dan € 4500 naar organisaties die mensen die leven onder de armoedegrens van gezond en gevarieerd eten te voorzien. Caroline van der Graaf-Scheffer van Voedselbanken Nederland: “Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen die onder de armoedegrens leven. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we veel samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. En spaaracties zoals deze passen hier heel goed tussen. We zijn erg blij met de steun van Specsavers.

Norbert van Berckel is directeur van Kenniscentrum Filantropie: “Wij helpen goede doelen onder de aandacht te brengen bij een groter publiek, lokale betrokkenheid is hier erg belangrijk bij. Wij staan dan ook volledig achter initiatieven als Stichting Specsavers Steunt en zijn verheugd dat er ook dit jaar weer mooie bedragen uitgedeeld worden in Nederland. De meeste goede doelen, verenigingen en stichtingen in Nederland worden gerund door vrijwilligers. Contributies zijn niet altijd toereikend om net dat extraatje te realiseren en daarom zijn donaties zeer belangrijk.”

Stichting Specsavers Steunt is opgericht in 2010 om met spaaracties de lokale betrokkenheid te vergroten. Sinds de oprichting van de stichting is er al ruim 2 miljoen euro aan zo’n 1300 doelen gedoneerd.