Huizen,
20
maart
2018
|
15:03
Europe/Amsterdam

Stichting Specsavers Steunt doneert 200.000 euro

Samenvatting

Voor iedere klant die in 2017 een bril of hoortoestel bij Specsavers heeft gekocht is er een vast bedrag gespaard voor een lokaal goed doel óf voor het landelijke doel Diabetes Fonds. Op deze manier is er ruim twee ton bij elkaar gespaard. Tijdens de Donatiedagen begin dit jaar werden de bedragen aan de goede doelen overhandigd.

Ieder jaar melden ruim 1.000 lokale goede doelen, liefdadigheidsinstellingen en verenigingen zich aan voor financiële steun van de dichtstbijzijnde winkel. Na de aanmeldperiode start de stemronde waarna er uiteindelijk drie partijen overblijven. Alle ruim 130 winkels van Specsavers kiezen vervolgens één winnaar waar de winkel een jaar lang voor gaat sparen.

Storm Verhoef, retailmanager van Specsavers Ridderkerk: ‘‘In ons dagelijkse werk vervullen wij een maatschappelijke rol voor de inwoners van Ridderkerk. Wij vinden het dan ook belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. We willen onderdeel zijn van de lokale buurt en weten wat er speelt. Door jaarlijks een lokaal goed doel financieel te steunen willen we onze maatschappelijke bijdrage vergroten. Kleine moeite, groot geluk!’’

‘‘In 2017 hebben wij gespaard voor Het Knaagspoor in Ridderkerk, een konijnen- en knaagdierenopvang in Ridderkerk. In februari hebben wij de organisatie blij mogen maken met een bedrag van 1.400 euro. Het Knaagspoor kan de financiële bijdrage goed gebruiken dus dit bedrag is goed besteed!’’ aldus Verhoef.