Huizen,
17
april
2015
|
14:39
Europe/Amsterdam

Statement artikel 'Zorgverzekeraars: hoorapparaat te duur'

Samenvatting

De horenbusiness roert zich, maar geloof niet alles wat je leest! In een artikel in BN/De Stem van 10 april jl. stelt zorgverzekeraar CZ dat hoorapparaten te duur zijn. Arno van Son, financieel directeur van zorgverzekeraar CZ, zegt: “Als wij ze zelf voor iets meer dan 400 euro leveren, moeten anderen dat ook kunnen.” Wij zijn het volstrekt oneens met het statement van CZ.

Zo vermeldt CZ niet dat hun hoorservice niet in de winkel plaatsvindt, maar aan huis. Dit betekent dat er ook geen kosten worden gemaakt voor een winkelomgeving. En als het gehoorverlies niet in een stille, geïsoleerde meetruimte wordt gemeten, voldoet dit absoluut niet aan de kwaliteitsregels en -voorwaarden van de Stichting Audicienregister (StAr), hetgeen de zorgverzekeraars wel vragen van hun leveranciers met wie ze een contract afsluiten zoals Specsavers.

Specsavers biedt haar klanten betaalbare hoortoestellen aan gecombineerd met professionele hoormetingen door StAr geregistreerde audiciens. Ook levert Specsavers producten die geproduceerd worden door ’s werelds marktleiders in hoortechnologie. Daarnaast heeft Specsavers contracten met alle zorgverzekeraars en volgen wij alle richtlijnen met betrekking tot kwaliteit, StAr-registratie en het horenprotocol: allemaal tegen scherpe tarieven.

In het artikel wordt vervolgens door de Stichting Behoud Kwaliteit Hoorzorg beweerd dat audiciens van Specsavers ‘’quick and dirty een hoortoestel aanmeten’’. Deze uitspraak is volstrekt ongefundeerd. Zoals gezegd, zijn alle onze audiciens StAR-geregistreerd, dit is het onafhankelijke keurmerk voor alle audiciens. Daarnaast geeft de klantverdeling van Specsavers aan dat wij het nationale gemiddelde qua verdeling over de verschillende vijf functionele categorieën (van licht hoorverlies tot ernstig hoorverlies) volgen, hetgeen bevestigd kan worden door de zorgverzekeraars.

Dit toont aan dat iedereen bij Specsavers terecht kan; van licht tot ernstig gehoorverlies en altijd met veel professionele aandacht en service. De klanten bevestigen dit ook als je kijkt naar het onafhankelijke onderzoek door NIVEL in opdracht van het zorginstituut Nederland, waarbij Specsavers-klanten onze audiciens beoordelen met gemiddeld een 8,1.

Ook een hoortest doen? Kom gerust langs!