Huizen,
12
november
2015
|
17:00
Europe/Amsterdam

Specsavers zet vuurwerkbescherming in etalage

Samenvatting

Als het aan Specsavers ligt, gaat heel Nederland goed beschermd het nieuwe jaar in. Bij de retailketen staat de decembermaand in het teken van vuurwerkbescherming. Vanaf 7 december kunnen consumenten bij Specsavers terecht voor een volledig aanbod vuurwerkbrillen en oordoppen die het veilig afsteken van en kijken naar vuurwerk mogelijk maken. De onderneming speelt daarmee in op de stijgende vraag van consumenten naar beschermingsartikelen. Het aanbod omvat beschermbrillen en Alpine-gehoorbeschermers, voor zowel volwassenen en kinderen.

Volgens Specsavers is de vraag van consumenten naar vuurwerkbescherming de laatste jaren toegenomen. Wel lijkt deze vraag zich vooral te richten op bescherming voor de ogen: het zijn voornamelijk vuurwerkbrillen die over de toonbank gaan. Naar schatting dit jaar zo'n 1 miljoen stuks. De verkoop van oorbeschermers tijdens de vuurwerkperiode blijft in vergelijking hiermee nog achter.

Mede dankzij het feit dat steeds meer instanties aandacht schenken aan preventie, groeit de vraag naar vuurwerkbrillen elk jaar. “Het gaat te ver te stellen dat de vuurwerkbril inmiddels gemeengoed is, maar Nederland wordt op dit punt wel verantwoordelijker. Het lijkt erop dat de consument eindelijk ‘om’ is en inziet dat vuurwerk afsteken en ernaar kijken leuk is, maar dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt”, aldus Wieteke Lap, woordvoerder van Specsavers. “Vijf jaar geleden was de vraag naar vuurwerkbrillen minimaal. Dit jaar vraagt het merendeel van onze winkels om zowel vuurwerkbrillen als gehoorbeschermers."

Actie in de winkels met vuurwerkbrillen én gehoorbeschermers
Terwijl het gebruik van gehoorbescherming bij festivals spectaculair gegroeid is (+47% ten opzichte van 2014), valt er rond de vuurwerkperiode nog terrein te winnen. Binnen de branche verwacht men desondanks een groei van 25% ten opzichte van de voorgaande drie jaren.

Specsavers vindt het zorgelijk en opvallend dat Nederlanders vooral denken aan het beschermen van hun ogen bij het kijken naar of afsteken van vuurwerk. Lap: "Ook de oren lopen risico, en dat lijken veel mensen zich nog niet te realiseren. Een klap van knalvuurwerk of een strijker kan levenslang oorsuizen opleveren.” De winkels van Specsavers staan daarom van 7 tot en met 31 december in het teken van vuurwerkbescherming. Naast gratis vuurwerkbrillen (op=op) zet de retailketen vooral ook gehoorbeschermers in de etalage. Alpine-gehoorbescherming is vanaf 7 december tot en met 31 december te koop voor de actieprijs van € 9,95 in plaats van de gebruikelijke € 12,95.