Huizen,
29
november
2016
|
09:56
Europe/Amsterdam

SPECSAVERS VERHUIST OPLEIDINGSINSTITUUT NAAR UTRECHT

Meer ruimte en opleidingsmogelijkheden voor opticiens en audiciens

De Specsavers Academy verhuist van Amersfoort naar Utrecht. De retailketen vestigt zich met zijn opleidingsinstituut voor medewerkers, opticiens en audiciens in hetzelfde gebouw als de Dutch Health Tech Academy (DHTA), het bedrijf met wie zij al jaren samenwerkt op het gebied van opleidingen. De nieuwe trainingsfaciliteit omvat 520 vierkante meter.

De twee bedrijven verzorgen samen al geruime tijd de opleidingen MBO4 opticien en audicien, Hoorzorg Klinisch Assistent en de contactlens-specialist opleiding. Nu beide bedrijven gevestigd zijn in één gebouw kan er nog nauwer samengewerkt worden. Zo kunnen beiden straks gebruik maken van de geavanceerde slijpfaciliteiten en de hoortestruimtes op het DHTA. Verder beschikt het gebouw in Utrecht net als de locatie in Amersfoort over voldoende klaslokalen, hoogstaande technologische opleidingsapparatuur, 12 ingerichte oogmeetruimtes en een ingerichte winkel. De faciliteiten worden gebruikt voor het trainen van beginnende winkelmedewerkers tot en met de MBO4 opleidingen en bij- en nascholing.

Erkend leerbedrijf
In 2015 hebben de 12 medewerkers van de Specsavers Academy ruim 1200 mensen opgeleid, van trainingen van één dag tot volledige MBO4 opleidingen. Julie Perkins, één van de oprichters van de Specsavers Academy en tevens Partner Recruitment & Brand Development Director: “De professionele ontwikkeling van onze medewerkers en de ontwikkeling van het vakgebied opticien zijn voor ons erg belangrijk. We stimuleren onze medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en zich volop te ontwikkelen. We zijn dan ook erg blij met deze nieuwe locatie waar we onze medewerkers optimaal kunnen trainen en opleiden”, aldus Perkins.

Al sinds de start in Nederland heeft Specsavers veel aandacht voor het opleiden van haar medewerkers. Om verder te investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers en de professionalisering van het vakgebied opticien richtte Specsavers in 2013 de Specsavers Academy op. Naast theoretische colleges krijgen de studenten ook praktijkles van gediplomeerde en erkende trainers van Specsavers. In 2014 is de Specsavers Academy wederom door de SVGB (kenniscentrum voor het behoud van kleinschalig specialistisch vakmanschap) voor vier jaar erkend als optiek-leerbedrijf. Dit betekent dat de retailketen opticiens en audiciens in opleiding goede begeleiding en veilige praktijkleerplaatsen biedt.

Fotobijschrift: De Specsavers Academy verhuist van Amersfoort naar de Dutch Health Tech Academy in Utrecht. De nieuwe locatie biedt meer ruimte en opleidingsmogelijkheden voor de jaarlijks 1200 opgeleide opticiens en audiciens. Op de foto van links naar rechts: Hanny van de Weerdt (Head of Professional and Leadership L&D - Northern Europe), Julie Perkins (Partner recruitment and brand development director - Northern Europe) en Bart Wendrich (Directeur Dutch Health Tech Academy).