Huizen,
08
juli
2015
|
08:53
Europe/Amsterdam

Specsavers vergoedt eigen bijdrage hoortoestel kinderen

Samenvatting

Per 1 januari 2016 vervalt de eigen bijdrage voor een hoortoestel voor kinderen tot 18 jaar. Dit betekent dat een hoortoestel dan volledig wordt vergoed. Om te voorkomen dat de aanschaf van een hoortoestel in de tussentijd wordt uitgesteld, heeft Specsavers besloten per 6 juli de eigen bijdrage tot 1 januari 2016 voor slechthorende kinderen volledig te vergoeden. 

Een goed gehoor is essentieel voor de spraak- en taalontwikkeling van een kind. Daarom is het verstandig dat kinderen bij gehoorproblemen zo snel mogelijk toegang krijgen tot specialistische en kwalitatieve hoorzorg. De eigen bijdrage, die ouders tot 1 januari 2016 nog moeten betalen, kan een drempel zijn om de aanschaf van een hoortoestel uit te stellen. Aangezien Specsavers kwalitatieve én betaalbare zorg voor iedereen breed toegankelijk wil maken, nemen wij de eigen bijdrage voor deze kinderen graag voor onze rekening als de verzekering deze niet vergoedt.
Wim Hidding, Head of Hearing Specsavers Nederland

NVVS stuurde onlangs alle zorgverzekeraars en audicienbedrijven een oproep om hoorzorg voor deze groep kinderen in de restererende maanden van 2015 goed te regelen. Specsavers geeft hieraan graag gehoor. Op 122 locaties zijn StAr-geregistreerde triage audiciens aanwezig die zowel ouderen als kinderen begeleiden bij de best mogelijke hooroplossing.