Huizen,
10
mei
2016
|
08:30
Europe/Amsterdam

Specsavers opent nieuwe winkel in Winterswijk

Geplande winkelopeningen van succesvolle retailketen 'op schema'

Samenvatting

Specsavers heeft deze week opnieuw een nieuwe winkel in Nederland geopend: op 7 mei gingen in hartje Winterswijk de deuren van het 121e filiaal van de retailketen open. Het is de derde in de reeks van dertig geplande winkelopeningen verspreid over een periode van drie jaar. De retailketen geeft aan volledig 'op schema' te liggen in haar ambitie om haar marktpositie in Nederland op deze manier verder te vergroten.

Bij de aankondiging van haar strategische koers begin dit jaar gaf Specsavers nadrukkelijk aan in te willen springen op de groeiende markt voor brillen en hoortoestellen. De retailketen wil betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen in Nederland toegankelijk maken. De retailketen zoekt om die reden actief naar nieuwe locaties in steden waar zij nog niet gevestigd zijn. Het gaat in dit geval vooral om A-locaties in middelgrote provinciesteden. Specsavers laat hiermee een duidelijke antitrend zien binnen de branche.

Uitgebreide ervaring
Eigenaren van de 121e Specsavers-winkel zijn optiekpartner Annemieke Broertjes, retailpartner Timur Gulçay en audicienpartner Srecko Stojanovic. De partners zijn geen vreemden in de branche. Broertjes is 16 jaar werkzaam als opticien, waarvan 12 jaar bij Specsavers. Retailpartner Gulçay heeft uitgebreide ervaring in de detailhandel en is 3 jaar werkzaam bij Specsavers. Stojanovic is 15 jaar audicien, waarvan 9 jaar bij Specsavers. Het voltallige team bestaat uit 7 personen.

In alle vestigingen van Specsavers worden de oogonderzoeken uitsluitend gedaan door opticiens of optometristen met een afgeronde overheidserkende MBO- of HBO-optiekopleiding. In Winterswijk zijn twee opticiens werkzaam voor een deskundige oogmeting. Ook voor de audiciens bij Specsavers geldt dat zij allen gediplomeerd en StAr-geregistreerd zijn.

Fotobijschrift 1
Specsavers opende deze week haar 121e winkel in Nederland, in hartje Winterswijk. Het komende kwartaal wil de keten nog twee filialen openen in middelgrote provinciesteden. De retailketen geeft aan 'op schema' te liggen in haar ambitie om de komende drie jaar in totaal dertig nieuwe winkels op A-locaties te openen.

Fotobijschrift 2 
Het ervaren team van Specsavers Winterswijk heeft er zin in. Retailpartner Gulçay: “Door de passie voor het vak, het partnerschap en ons ondernemerschap zijn we met elkaar verbonden. Wij kijken er echt naar uit om met het team onderdeel te worden van het mooie Winterswijk.”

Fotobijschrift 3 
De nieuwe winkel in Winterswijk is volledig ingericht volgens het Specsavers-businessmodel dat uiterst succesvol blijkt te zijn: brillen, contactlenzen en hoortoestellen van goede kwaliteit onder één dak, tegen een scherpe prijs en met professionele service.