Huizen,
04
april
2017
|
10:42
Europe/Amsterdam

Specsavers opent 125e winkel in Hoogezand

Specsavers opent op 8 april haar 125e winkel in Hoogezand. De opening is de eerste van de in totaal 25 winkels waarmee de retailketen in optiek- en hoorzorgwinkels dit en volgend jaar wil uitbreiden. In 2016 opende het familiebedrijf al 7 winkels. Met de opening van de 125e winkel geeft Specsavers invulling aan zijn ambitie om het groeitempo in Nederland verder op te voeren. 

De nieuwe winkel in Hoogezand past in de strategie van Specsavers om winkels te openen op A-1 locaties in middelgrote en grote gemeenten in Nederland. Met een vloeroppervlakte van ruim 150m2 voldoet de nieuwe winkel ook aan een andere voorwaarde van Specsavers dat de winkelpanden groter moeten zijn dan gebruikelijk is in de branche. De keuze van een groter winkeloppervlak biedt de mogelijkheid om de winkelruimte goed in te richten met diverse apparatuur voor oog- en hoormetingen.

“We zijn trots dat we de 125e winkel van Specsavers in Nederland gaan openen. Een mijlpaal in onze groei-ambitie. Het betekent een verdere versterking van onze groeiende positie in de markt van eerstelijns oog- en hoorzorg,” aldus Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland. Momenteel zijn een op de vier brillen én hoortoestellen die in Nederland worden verkocht, afkomstig van Specsavers. De komende maanden staan er meer winkelopeningen op het programma, waarbij de eerstvolgende in Barneveld zal zijn eind mei.