Huizen,
11
februari
2016
|
11:45
Europe/Amsterdam

Eerste van dertig geplande winkelopeningen een feit

Specsavers opent 120e filiaal in Woerden

Samenvatting

Specsavers heeft haar 120e winkelfiliaal in Nederland geopend. Zoals eerder aangekondigd gaat de retailketen de komende drie jaar ruim vijf miljoen investeren in de versterking van haar marktpositie. De nieuwe winkel in Woerden is de eerste van de 30 filialen die de deuren opent. Het filiaal, gevestigd volgens de nieuwe strategie op een A1-locatie midden in de provinciestad, opende op 6 februari voor publiek. De volgende winkelopeningen van Specsavers staan gepland in het tweede kwartaal.

Met de forse uitbreiding in winkelfilialen wil Specsavers kwalitatieve oog- en hoorzorg voor een breed publiek toegankelijk maken. De keten is in Nederland de grootste opleider van gediplomeerde opticiens en aan bijna elke vestiging is ook een gediplomeerde, StAr-geregistreerde triage audicien verbonden.

In het nieuwe 200m2 filiaal met twee oogmeet- en één horenruimte kunnen klanten terecht voor deskundig advies voor ogen én oren. Deze combinatie onder één winkeldak stelt Specsavers in staat om haar producten tegen betaalbare prijzen aan te bieden. Een businessmodel dat uiterst succesvol lijkt te zijn: met de stijgende verkoopcijfers en ambitieuze uitbreidingsplannen laat Specsavers duidelijk een antitrend zien op de markt.

25 jaar optiekervaring
Optiekpartner Marijke van Leeuwen en retailpartner Henny van Waas, zijn geen vreemden in de optiekbranche. Sinds 8 jaar werkt Van Leeuwen bij Specsavers. Van Waas heeft uitgebreide retailervaring, waarvan 11 jaar bij Specsavers en 23 jaar bij C&A. Voor goede hoorzorg in Woerden zijn klanten aan het juiste adres bij audicien Tom de Groot. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring in het vak en werkt sinds 2011 bij Specsavers. Het totale winkelteam bestaat in totaal uit acht personen, ieder met een eigen specialiteit. Alle oogonderzoeken worden net als in de andere 119 Specsavers-winkels uitsluitend uitgevoerd door opticiens of optometristen met een afgeronde overheidserkende MBO- of HBO-optiekopleiding. Ook voor de triage audiciens bij Specsavers geldt dat zij allen gediplomeerd en StAr-geregistreerd zijn.