Huizen ,
03
augustus
2017
|
08:13
Europe/Amsterdam

Specsavers lanceert nieuwe Soul Safari trendcollectie

Samenvatting

We weten het allemaal en toch doen we het nog niet altijd: tijd nemen voor onszelf. Door het vele gejaag en gevlieg wordt een momentje me-time snel overgeslagen. De nieuwe Soul Safari collectie van Specsavers moedigt aan om meer evenwicht in ons leven te brengen. Blijf trouw aan de inner you! En daar past natuurlijk een bril bij die de kijk op de wereld verrijkt, met monturen geïnspireerd op natuurlijke tinten en patronen. 

De Soul Safari collectie kenmerkt zich door het gebruik van warme, natuurlijke zandkleuren en kalmerende tinten en patronen in de monturen: van kristalhelder babyroze tot zwart en blauw/grijze schildpadprints. Passend bij een serene uitstraling, maar net zo geschikt voor een eigenzinnige look.

Blikverruimers
Naast het hebben van een fijne bril op je neus, zijn er natuurlijk nog meer tips waarmee je je blik dagelijks kan verruimen. Hieronder een aantal suggesties om wat meer rust in de chaos te krijgen:

1. Doe één ding tegelijk.
Klinkt eenvoudig, maar doe het maar eens. Probeer je bijvoorbeeld eens alleen te concentreren op het eten van een snack of maaltijd en vermijd andere prikkels. Word een monotasker in plaats van een multitasker en je zult zien dat je alles bewuster en intenser ervaart.

2. Weg met de klok
De klok bepaalt vaak ons dagelijks ritme. En wat laten we ons daardoor opjagen. Doe eens je horloge af en laat je telefoon thuis. Ga relaxen, in de ‘offline modus’ en luister naar alle geluiden om je heen. Grote kans dat je veel meer waarneemt.

3. Mediteer minimaal 5 minuten per dag
Uit onderzoek blijkt dat mediteren je brein kalmeert en gelukkiger maakt*. Met vijf minuten per dag kun je al verbetering merken. Focus in deze minuten op je ademhaling: voel de zuurstof langzaam in en uit je lichaam stromen. Dwalen je gedachten af? Breng je focus dan rustig terug naar je ademhaling. Zo vliegen die minuten voorbij, wedden?

4. Wandel in de natuur
De natuur heeft een rustgevende werking en kan een hoofd vol gedachten weer op orde brengen. Zoek daarom een mooi park of bos op, maak een fijne wandeling of ga er hardlopen en bekijk alle details om je heen.

5. Maak een lief gebaar
Kleine gebaren maken veel impact, toch schiet het er in ons drukke leven vaak bij in. Stuur een kaartje, geef een bloemetje of stuur een lief berichtje. Dit levert je 100% meer energie op dan dat het je kost.

De Soul Safari collectie is verkrijgbaar per 31 juli en vanaf €79 euro inclusief glazen (en 2e bril gratis). Kijk op specsavers.nl/trends voor meer informatie.