Maarssen,
29
april
2019
|
16:23
Europe/Amsterdam

Specsavers lanceert brillenlijn voor kinderen met lage neusbrug

Samenvatting

Specsavers brengt een speciale brillenlijn op de markt voor kinderen met een lage neusbrug. Een lage neusbrug komt voor bij kinderen met kleine gelaatstrekken, zoals bij kinderen met Downsyndroom. Bij deze speciale brillen is de brug van het montuur lager geplaatst dan bij een gewone bril waardoor kinderen beter door de lens kunnen kijken. Daarnaast sluit het aangepaste montuur beter aan op hun gezicht. Alle brillen zijn voorzien van vrolijke Disney-figuren, zoals Assepoester, Rapunzel, Star Wars en figuren uit de Marvel Universe.

Ontwikkeld met experts en verzorgers
Een speciaal team van experts op het gebied van bijzondere gezichtskenmerken, optometristen en ouders en verzorgers is verantwoordelijk voor het ontwerp van de brillenlijn. De monturen zijn ontworpen met het oog op hun functionaliteit. Voor kinderen met een lage neusbrug kan het lastig zijn goed door hun bril te kijken: vaak kijken zij er een beetje overheen. Dit ongemak is te verhelpen door een bril te dragen met een lage brug. De brillen zijn ook geschikt voor kinderen met een bredere slaap. De flexibele poten drukken namelijk niet tegen de zijkanten van het hoofd waardoor de brillen comfortabeler zijn. Daarmee is ook de kans dat kinderen de bril ophouden groter.

Alicia Thompson, expert op het gebied van kinderen met bijzondere gezichtskenmerken en Director of Professional Examination bij de belangrijkste beroepsvereniging voor opticiens in het Verenigd Koninkrijk, is enthousiast over deze brillenlijn: “Het is natuurlijk belangrijk dat een bril goed zit, vooral bij een kind dat veel beweegt. Voorheen moesten kinderen met een verlaagde neusbrug naar een specialist om deze bril op maat te laten maken: een flinke financiële investering. Door de brillen van Specsavers is dit nu veel betaalbaarder, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit.”

Verkrijgbaar bij elke Specsavers-winkel
De brillen uit de Disney-lijn zijn verkrijgbaar voor € 139 en geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. De monturen bevatten standaard enkelvoudige glazen. De brillen kunnen in elke Specsavers-winkel gekocht worden.