Maarssen,
26
februari
2024
|
11:17
Europe/Amsterdam

Specsavers doneert 180.075 euro aan Leger des Heils

Samenvatting

Alweer 14 jaar geleden begon oog- en hoorzorgketen Specsavers met een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft. Vanaf 2020 steunen alle 143 Specsavers-winkels de ruim 130 buurtlocaties van het Leger des Heils. In 2023 hebben de winkels in totaal 180.075 euro gespaard voor deze buurthuiskamers.

Lokaal betrokken

Het lokale karakter is wat de buurthuiskamers en Specsavers samenbrengt. Beiden staan ze midden in de samenleving en zijn lokaal betrokken. Ieder jaar wordt de cheque dan ook overhandigt op een andere locatie, en dit jaar is gekozen voor de buurthuiskamer in Hilversum. De partners en collega's van de Specsavers winkel in Hilversum zijn erg betrokken bij het werk van Silvia en haar team en hebben geregeld contact. In de winkel liggen bijvoorbeeld flyers met informatie over de buurthuiskamers. Daarmee kunnen klanten, die daar behoefte aan hebben, kennismaken met deze bijzondere plek.

Cheque overhandiging Specsavers 021

 

“Kijken en luisteren met open ogen en oren naar de ander, liefdevol en gedreven. Deze waarde verbindt het Leger des Heils en Specsavers aan elkaar. Duizenden mensen gaan eenzaam door het leven. Juist voor deze mensen willen we door middel van onze buurthuiskamers een veilige thuishaven bieden. En met ruim 15.000 bezoekers per week is een plek als de buurthuiskamer hard nodig. Deze donatie helpt daar dan ook enorm bij,” aldus programmadirecteur Geloven in de Buurt, Margot Merts.

Wouter van der Hoeven, directeur Specsavers Nederland vult aan: “In mijn nieuwe rol als Country Director heb ik nu een aantal keer kennis mogen maken met medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het Leger des Heils. Elke keer levert dit bijzondere gesprekken op. Iedereen heeft een ander verhaal en voelt zich op zijn of haar eigen manier gesteund door een bezoek aan een van de buurthuiskamers. Met het nog steeds stijgende aantal bezoekers ben ik trots dat Specsavers met deze donatie de buurthuiskamers een financieel steuntje in de rug kan geven. In 2024 sparen onze winkels wederom voor dit mooie doel gaan we de verbinding tussen de buurthuiskamers en de winkels nog verder verbreden.”