Maarssen,
09
juni
2021
|
13:34
Europe/Amsterdam

Specsavers doneert 160.000 euro aan Leger des Heils

Oog- en hoorzorgwinkel steunt buurthuiskamer met jaarlijkse donatie

Samenvatting

Tien jaar geleden riep oog- en hoorzorgketen Specsavers ‘Stichting Specsavers Steunt’ in het leven, een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft. Vanaf 2020 steunen alle Specsavers-winkels de ruim 100 buurtlocaties van het Leger des Heils. In 2020 hebben de winkels in totaal 160.000 euro gespaard voor deze buurthuiskamers.

Iedereen welkom in buurthuiskamers

Door de coronapandemie is de behoefte aan contact en directe hulp enorm. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze donatie van Specsavers. Met dit mooie bedrag kunnen wij blijven werken aan plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Wekelijks komen er zo’n 15.000 mensen naar onze buurthuiskamers. Mensen trekken samen op, ontmoeten elkaar en zien om naar elkaar. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit te voorkomen. Deze donatie helpt daar enorm bij.
Richard de Vree, programmadirecteur Geloven in de Buurt
Zowel het Leger des Heils als Specsavers hebben een heel lokaal karakter. We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom is het fantastisch dat we in dit bijzondere jaar een financiële bijdrage hebben kunnen leveren. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens een bezoek aan de buurthuiskamer in Utrecht Overvecht heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe waardevol het werk van het Leger des Heils en de talloze vrijwilligers is. Ook in 2021 sparen alle Specsavers-winkels nog voor de buurthuiskamers.
Remko Berkel, directeur Specsavers Nederland