Huizen ,
28
oktober
2015
|
08:54
Europe/Amsterdam

Specsavers biedt podium voor aanstormend modetalent

Wie wordt Dutch Design Talent 2015?

Samenvatting

Na diverse mooie samenwerkingen met Nederlandse top-fashion designers, biedt Specsavers nu ook een podium voor jong en aanstormend ontwerptalent. Vandaag start de optiekketen namelijk met de Dutch Design Talent competitie. Onder de vleugels van modeontwerpers Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum hebben vier Nederlandse talentvolle designers de kans gekregen om twee monturen te ontwerpen. Via de website van Specsavers kan er gestemd worden op de inspiratiedocumenten van fashion designers Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch. Op 19 november worden de monturen onthult én ontdek je wie ‘Dutch Design Talent 2015’ is. Vanaf 1 december zijn alle monturen exclusief verkrijgbaar bij Specsavers. 

Voor de eerste keer in de samenwerking met Specsavers zetten Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum hun kennis en ervaring in om jonge designers te inspireren en te begeleiden bij het ontwerpen van een monturencollectie. Zij hebben de jonge designers Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch uitgekozen om in navolging van de eerdere Dutch Design collecties aan de tekentafel plaats te nemen.

We zijn erg enthousiast over de Dutch Design Talent competitie. Het geeft jonge designers een kans om te laten zien wat ze kunnen. Joelle en Janna zijn beide talentvolle ontwerpers met een eigen handtekening. Ze laten zien waar ze voor staan en dat is belangrijk in elk ontwerp.
Fashiondesigners Truus en Riet Spijkers
Het is goed dat Specsavers jonge ontwerpers een podium biedt en kennis laat maken met de toepasbaarheid en de restricties die komen kijken bij het ontwerpen van een montuur. Sonny en Bastian hebben beide hele smaakvolle en toepasbare monturen ontworpen waardoor het project voor mij sowieso al geslaagd is
Fashiondesigner Francisco van Benthum

Meet the designers 
Joelle Boers
Joelle is in 2011 afgestudeerd in Textile Design aan de MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts & Design). In 2013 is ze haar eigen label begonnen: JOELLE BOERS. Het werk van Joelle is een reflectie van haar fascinatie voor natuurverschijnselen, technologieën en culturen.

Ik was echt overweldigd toen ik hoorde dat ik als één van de designers gekozen was. Een prachtige kans om te zien hoe een ontwerp en een product samen tot een eenheid worden gebracht.
Joelle Boers

Janna van Vugt
Na de opleiding Fashion & Design in Den Bosch vervolgde Janna van Vugt haar studie Mode & Textiel aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Momenteel werkt ze als designer voor een kledingmerk. Het werk van Janna kenmerkt zich door een sereen en verfijnd beeld. Sculpturale vormen en vrouwelijkheid met een rijkdom in details.

Ik vond het fantastisch om mee te doen aan de Dutch Design Talent competitie. Het is fijn om als jonge ontwerper een platform te krijgen. Samenwerken met designers als Spijkers en Spijkers is erg inspirerend omdat ze veel ervaring hebben.
Janna van Vugt

Sonny Roffel
Op zeer jonge leeftijd ontdekte Sonny zijn interesse voor fashion. Het was dus een logische stap om in 2009 te gaan studeren aan het ArteZ Institude of Arts in Arnhem. In 2011 vervolgde hij zijn opleiding aan de Royal Academy in Den Haag. Hier werd de basis gelegd voor zijn interesse voor het ontdekken en spelen met verschillende materialen en technieken.

Ik heb het project als zeer leerzaam ervaren. Ik ben gewend een sfeer te creeëren waar enkel ik mee werk en waar de collectie uit voortkomt. Nu moest ik mijn ideeën heel duidelijk op papier zetten om het voor anderen begrijpelijk te maken wat er in mijn hoofd om ging.
Sonny Roffel

Bastian Visch
Bastian groeide op in Borås: van oorsprong dé textielstad van Zweden. Daar studeerde hij aan de Swedisch School of Textiles. In Nederland vervolgde hij zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn collecties wil hij ‘grenzen tussen culturen vervagen’. Hij laat de natuur zijn gang gaan en zijn prints ontstaan door zonlicht op lichtgevoelige materialen te laten vallen.

Brillen zijn mijn passie, vandaar dat ik het erg leuk vond om nu zelf brillen te mogen ontwerpen. Het was een zeer leerzaam traject, waarbij je veel leert over productiemogelijkheden en het leren omgaan met compromissen als ontwerper.
Bastian Visch

Wie wordt Dutch Design Talent 2015?
Op www.specsavers.nl/dutchdesigntalent zijn alle moodboards te vinden van de designers. Tot 19 november kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete ontwerp. Deze stemmen bepalen voor 50% wie de winnaar is van de Dutch Design Talent competitie. De andere 50% wordt op 19 november bepaald door een vakjury uit de modebranche. De designer van het winnende montuur wint de titel Dutch Design Talent 2015 en een mooi geldbedrag. Alle acht monturen zijn vanaf 1 december exclusief verkrijgbaar bij Specsavers.