Maarssen,
28
januari
2021
|
08:52
Europe/Amsterdam

Specsavers biedt oplaadbaar hoortoestel met connectiviteit binnen verzekerde zorg

Audicienketen voorop in beschikbaar maken laatste innovaties in ZN-database

Samenvatting

Vanaf deze maand biedt audicienketen Specsavers als één van de eerste grote ketens oplaadbare hoortoestellen met direct streaming voor Android en iOS aan die vallen in de ZN-hoortoestellendatabase. Dat wil zeggen dat ze in aanmerking komen voor een vergoeding binnen de basisverzekering. Het nieuwe hoortoestel heeft een accuduur tot 16 uur en biedt tevens connectiviteit en direct streaming. Het is via een app te bedienen die zowel beschikbaar is voor Android als iOS. Mede door de inspanningen van Specsavers zijn hoortoestellen met deze nieuwe technologie versneld opgenomen in de hoortoestellendatabase en daardoor beschikbaar binnen de verzekerde zorg.

Connectiviteit en op afstand bij te stellen
Het nieuwe hoortoestel Advance X70 is afkomstig van een marktleider in hoortechnologie en is uitgebracht onder het eigen label van Specsavers, Advance. Het maakt gebruik van de laatste technieken op het gebied van connectiviteit en kan aangestuurd worden via de iOS- of Android-app. Dit maakt het ook mogelijk om handsfree te bellen via het hoortoestel. Door het rijke en heldere geluid is het toestel uitermate geschikt voor het streamen van muziek en TV. Tevens zijn er verschillende accessoires beschikbaar, zoals een afstandsbediening, een aparte microfoon en een TV-connector om de connectiviteit over de hele linie te kunnen bieden. Ook dit hoortoestel is op afstand bij te stellen, wat een bezoek aan de audicien tot een minimum kan beperken in een tijd waarin sociale afstand nog steeds de norm is.

Langere accuduur dan AirPods
De speciale Li-ion accu waarmee het hoortoestel is voorzien, biedt een accuduur van 8 uur bij non-stop streaming. Ter vergelijking, AirPods Pro gaan 5 uur mee bij zwaar gebruik. Zonder streamingopties gaat de accu tot 16 uur mee. Het hoortoestel is binnen 3 uur volledig opgeladen. Omdat er geen batterijen meer hoeven te worden gewisseld is het toestel uitermate geschikt voor klanten die moeite hebben met fijnere motoriek. Specsavers stelt oplaadbare hoortoestellen beschikbaar vanaf categorie 4.

Innovatie voor iedereen beschikbaar
Als marktleider in kwalitatieve hoorzorg maakt Specsavers zich al jaren hard voor het beschikbaar maken van nieuwe innovaties en technologieën van hoortoestellen in de hoortoestellendatabase. Zo bood Specsavers al in 2020 als eerste keten hoortoestellen aan die op afstand bij te stellen zijn in de verzekerde zorg.

In de afgelopen jaren is de private markt voor hoortoestellen consistent gestegen tot een aandeel van ruim 17 procent in 2020. Onnodig, want zo’n 99% van de hoortoesteldragers kunnen een passend model binnen de hoortoestellendatabase vinden, welke dus binnen de basisverzekering valt. Wij vinden het belangrijk dat ook daar nieuwe technologieën in zijn opgenomen. We zijn dan ook blij dat mede door onze inspanning deze mooie innovatie beschikbaar is binnen het verzekerde segment. Ons advies is om altijd eerst een hoortoestel met een vergoeding binnen de basisverzekering te proberen in een proefperiode. Zeker met alle innovaties die nu beschikbaar zijn.
Remko Berkel, directeur Specsavers Nederland