Maarssen,
21
september
2021
|
11:50
Europe/Amsterdam

Specsavers’ Autumn Collection

Scandinavisch minimalisme geïnspireerd op de natuur

Samenvatting

Fall, we have been waiting for you. Specsavers lanceert haar Autumn Collection met designs volgens de laatste eyewear trends. Denk aan kleuren geïnspireerd op de natuur, helder acetaat, minimalistisch metaal en oversized frames. De hele collectie is ontworpen met een duurzame focus. Het merk introduceert binnen het herfst ensemble de LUXe lijn, met veel oog voor de Scandinavische lifestyle. 

LUXe lijn 
Respect voor de natuur: daar draait het om bij de LUXe lijn. De 24 monturen zijn gemaakt van bio-based acetaat. Dit is een cellulose acetaat, gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals houtpulp, en gemengd met een plantaardige plastificerende oplossing.

Een prachtig kleurenpalet met natuurlijke tinten 
LUXe weerspiegelt de Scandinavische levensstijl en is ontworpen met het veelzijdige kleurenpalet van de natuur. Van de prachtig witte schuimkoppen van de zee tot de donkere aardse kleuren van het bos. Ook in de namen van de monturen speelt de natuur een belangrijke rol, zij dragen bijvoorbeeld namen als Seaweed, Sunlight en Seafoam. Met een bril uit deze lijn maak je overal een statement. Dankzij eenvoudige lijnen en subtiele details ogen de LUXe monturen verfijnd en elegant. De zachte uitstraling van de monturen sluit daarnaast perfect aan bij het huidige modebeeld.  

ReWear 
Naast LUXe bevat de Autumn Collection de ReWear lijn. Ook hier is voor alle 24 monturen de natuur de grote inspirator. ReWear bestaat onder andere uit een combinatie van gerecyclede en bio-based materialen: per montuur worden vijf gerecyclede waterflessen gebruikt. Naast dit duurzame aspect zijn de brillen natuurlijk ook geïnspireerd op de laatste trends.  

Met de juiste glazen kunnen alle monturen zowel als bril of als zonnebril gedragen worden.