Maarssen,
13
april
2019
|
16:02
Europe/Amsterdam

Praalwagen Specsavers ware ‘eyecatcher’ tijdens Bloemencorso

Samenvatting

Het beroemde Bloemencorso van de bollenstreek mocht dit jaar voor het eerst Specsavers als praalwagendeelnemer verwelkomen. Vandaag kwam de praalwagen van Specsavers in actie tijdens de tocht van Noordwijk naar Haarlem. De optiekketen wil met haar deelname het publiek bewust maken van het belang van regelmatig oogonderzoek.

Oogzorg centraal
De praalwagen van Specsavers draagt het thema ‘Zorg voor uw ogen’. Wortels staan daarom zowel op de voor- als achterwagen symbool voor goede zorg voor de ogen. Ook is een variant van de bekende letterkaart - een veelgebruikte methode om zicht te testen - weergegeven met daarop het thema.

Wieteke van Hunnik, woordvoerder bij Specsavers: “Goede oogzorg voor iedereen staat bij ons hoog in het vaandel. Minimaal vijftig procent van het zichtverlies kan deels worden voorkomen als dit in een vroeg stadium wordt ontdekt en behandeld. Het Bloemencorso is hét moment bij uitstek om mensen bewust te maken van het belang van zorgvuldig omgaan met je ogen en deze met regelmaat te laten onderzoeken. Want al deze pracht en praal wil toch niemand missen?”

Lokale aanpak
De Specsavers-winkels in Lisse, Hoofddorp en Haarlem besteden op toepasselijke en feestelijke wijze aandacht aan de deelname aan het bloemencorso. Klanten krijgen namelijk een iris uitgereikt als symbool voor het goed zorgen voor de ogen.

Over het Bloemencorso
Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen: 10, 11, 12,13 en 14 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso-activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Het thema is Changing World.