Huizen,
11
januari
2016
|
15:12
Europe/Amsterdam

Oud Pearle-man Remko Berkel nieuwe directeur Specsavers Nederland

Remko Berkel,  directeur Specsavers Nederland

Remko Berkel (38, foto) is benoemd als nieuwe Country Director van Specsavers Nederland. Met ingang van december 2015 heeft hij Julie Perkins opgevolgd, dochter van de oprichters van de succesvolle internationale retailketen Doug en Mary Perkins. De nieuwe topman van Specsavers neemt in zijn nieuwe functie een schat aan ervaring in de optiek- en hoorbranche mee. Zo bekleedde Berkel voor zijn aanstelling ruim elf jaar (2003-2014) verschillende functies op nationaal en internationaal niveau binnen de optiekketen GrandVision, waaronder bij Pearle Europe.

Berkel is afkomstig van PwC Accountancy (1996-2003), waarna hij zijn carrière vervolgde op het internationale hoofdkantoor van GrandVision. Daar was hij onder meer interim CFO in Noorwegen. Sinds 2008 bekleedde hij de functie van Group Finance Manager binnen de optiekketen en werkte hij de laatste jaren als CFO bij de Chileense optiekmarktleider Rotter y Krauss. Het afgelopen jaar was Berkel binnen Specsavers verantwoordelijk voor de commerciële afdeling van de Noord-Europese regio.

In zijn nieuwe functie zal Berkel zich bezighouden met de verdere uitbouw van Specsavers in Nederland. "Waar andere partijen in de branche en binnen de retail het moeilijk hebben gehad, heeft Specsavers Nederland de afgelopen jaren een duidelijke groei laten zien. Het is aan Remko en het managementteam om deze positie verder uit te bouwen, en klanten letterlijk dichter bij huis op te zoeken, met als doel om kwalitatieve oog- en hoorzorg betaalbaar en toegankelijk te maken voor alle Nederlanders. We hebben er alle vertrouwen in dat hij hierin zal slagen,” aldus Julie Perkins.

Berkel ziet de aanstelling binnen het familiebedrijf als een uitdagende stap in zijn carrière: “Het is een geweldige uitdaging om voor Specsavers in Nederland aan de slag te gaan. Naast onze groeiambities gaan we de komende tijd ook nieuwe technologieën introduceren die onderstrepen dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogstaande producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie.”

Naast zijn functie als Country Director bekleedt Berkel verschillende nevenfuncties. Zo is hij als bestuurslid van de NUVO (Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven) mede verantwoordelijk voor de portefeuille 'Kwaliteit'. Hij neemt tevens zitting in de Ledenraad van de NVAB (Nederlandse Vereniging van Audicien Bedrijven).

Julie Perkins wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de Partner Recruitment en Brand Development voor de Noord-Europese regio.