Huizen,
06
november
2017
|
11:30
Europe/Amsterdam

Op zoek naar lokale goede doelen voor donatie

Samenvatting

Goede doelen, liefdadigheidsinstellingen en verenigingen door heel Nederland kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Alle winkels van Specsavers verbinden zich aan een goed doel waarvoor zij samen met hun klanten een jaar lang gaan sparen. Na de aanmeldperiode start een stemronde waarna er uiteindelijk drie partijen overblijven. De winkels kiezen uit deze drie finalisten een winnaar. Aanmelden kan tot en met 23 november 10.00 uur via www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Maatschappelijke bijdrage

Onze ondernemers vervullen met hun dagelijkse werk een belangrijke maatschappelijke rol voor hun klanten. Met dit initiatief willen we de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap voor onze winkels vergroten. Door jaarlijks een lokaal goed doel financieel te steunen, vergroten zij hun maatschappelijke bijdrage. We kijken ook dit jaar weer uit naar veel mooie aanmeldingen van waardevolle initiatieven.
Remko Berkel, algemeen directeur Specsavers Nederland.

Voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt, wordt een vast bedrag gespaard.

Stichting Specsavers Steunt is in 2010 in het leven geroepen. Via de stichting worden er jaarlijks zo’n 130 lokale initiatieven gesteund en één landelijk goed doel. Inmiddels zijn er al bijna 1.500 lokale doelen die een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen. De stichting keerde de afgelopen jaren in totaal al meer dan twee miljoen euro uit. Dit is inclusief de donaties aan de landelijke doelen, zoals in 2017 het Diabetes Fonds.

Aanmelden
Op de website www.stichtingspecsaverssteunt.nl kan elk goed doel gratis een eigen pagina aanmaken waarop zij met tekst, foto- en videomateriaal kunnen vertellen waar zij zich voor inzetten. Daarna is het aan hun achterban om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Uiteraard kunnen de doelen via social media hun initiatief extra onder de aandacht brengen en promoten. Aanmelden bij Stichting Specsavers Steunt kan tot en met donderdag 23 november 10.00 uur. Vanaf dan kan er een week lang gestemd worden. Op basis van de stemmen worden er drie partijen finalist waar de winkel vervolgens een keuze uit maakt. Op 7 december maken de Specsavers-winkels bekend voor welk lokaal doel zij gaan sparen.

Voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl