Maarssen,
10
september
2022
|
15:36
Europe/Amsterdam

Nieuwe Specsavers-winkel opent haar deuren in Diemen

De oog- en hoorzorgketen opent hiermee haar 143e winkel in Nederland.

Inwoners van Diemen en omgeving kunnen voor deskundige en betaalbare oog- en hoorzorg sinds kort terecht in de nieuwe Specsavers-winkel aan Diemerplein 128. Het winkelteam staat klaar om alle mensen in de nieuwe winkel te verwelkomen.

Voor de eigenaren Lailah Goedhart en Jurran van Slooten is dit hun tweede Specsavers-winkel. Naast de nieuwe winkel in Diemen zijn ze ook eigenaar van het Specsavers-filiaal Bijlmerplein in Amsterdam. Lailah is erg enthousiast over de nieuwe winkel. “We werken met een hecht team en klanten zullen zien dat de winkel een geheel eigentijdse uitstraling heeft. Zo komt het uitgebreide assortiment monturen goed tot zijn recht, is er voldoende privacy tijdens de diverse gesprekken met de klant en heeft de winkel een mooie lichtinval.”  

Oogzorg
Ook in deze winkel wil Lailah iedereen blijven wijzen op het belang van een regelmatig oogonderzoek. “Veel mensen gaan ieder jaar naar de tandarts, maar één van de belangrijkste zintuigen wordt vaak vergeten: de ogen. De meeste mensen trekken pas aan de bel op het moment dat ze oogklachten hebben, terwijl het dan soms al te laat is. Dat je naar een opticien gaat voor het meten van de sterkte van je ogen, is meestal wel bekend. In onze winkel is het ook mogelijk om naar de gezondheid van je ogen te laten kijken tijdens het zogeheten ooggezondheidsonderzoek. Tijdens dit onderzoek kunnen symptomen van oogaandoeningen gesignaleerd worden. Niet geheel onbelangrijk, aangezien de kans op verschillende oogaandoeningen toeneemt vanaf het 40e levensjaar. Er zijn oogaandoeningen, waarbij je niet merkt dat je deze aandoening hebt. Vaak komen de symptomen van deze aandoeningen pas in een laat stadium tot uiting. Daarom adviseren experts om elke twee jaar je ogen te laten controleren,” aldus Lailah.  

Hoorzorg
Ook voor professionele hoorzorg kunnen mensen terecht bij Specsavers Diemen. De winkel is voorzien van een sound zone in de winkel om klanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met hoorzorg. Ook kunnen klanten terecht voor een eerste hoorscreening, die een indicatie geeft voor een verwijzing naar een audicien. Hiermee wil Specsavers de drempel om bij de audicien binnen te stappen verlagen. Voor alle audiciens binnen Specsavers geldt dat zij gediplomeerd en StAr (Stichting Audicienregister) geregistreerd zijn. Een goede zaak, want problemen met het gehoor vragen om een audicien die verstand van zaken heeft. Of het nu gaat om licht of complex gehoorverlies; klanten kunnen rekenen op deskundig advies, innovatieve hoortoestellen én uitgebreide nazorg.