Huizen,
28
september
2015
|
12:03
Europe/Amsterdam

Henny Holwerda van Specsavers uitgeroepen tot Nederlandse Audioloog van het Jaar

Nationale audioloog dingt mee naar Europese titel Audioloog 2015

Samenvatting

Een internationale vakjury heeft Henny Holwerda van Specsavers Leeuwarden en Sneek benoemd als Nederlandse Audioloog van het Jaar. Ze viel op door haar toewijding, zorg en aandacht en was door één van haar eigen klanten genomineerd. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Associatie van Producenten van Hoortoestellen, het internationale vaktijdschrift Audio Infos en Rayovac - leverancier van batterijen voor hoorapparaten. Henny Holwerda dingt hierdoor mee naar de titel Europees Audioloog van het Jaar, die in oktober bekend wordt gemaakt. 

Alle nominaties zijn beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, die Holwerda tot prijswinnaar uitriep. Holwerda startte haar carriere als microbioloog en maakte in 2007 de overstap naar de hoorzorgbranche, om zich vanaf 2010 StAr-geregistreerde audicien te mogen noemen. Zij is erg trots op haar prijs. "Het is een enorme eer om door een eigen klant te zijn genomineerd. Dat is voor mij een geweldige bekroning op mijn werk, omdat ik me al vele jaren inzet om de beste mogelijke zorg aan klanten te bieden. Het gehoor is een kostbaar bezit en heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Vaak zeggen klanten wat heb je toch een mooi vak, dat kan ik alleen maar beamen”, vertelt ze. “Bij Specsavers hechten we veel waarde aan professionaliteit. Door het geven van een persoonlijk en deskundig advies willen we onze klanten helpen het hoortoestel te vinden dat het beste bij hen past. Zodat ze weer kunnen genieten van het leven. Het feit dat ik ben voorgedragen voor deze prijs, is dan ook hartverwarmend."

De klant van Holwerda die haar nomineerde benoemde haar vakkennis: “Zij heeft ervoor gezorgd dat ik een uitstekend nieuw gehoortoestel kreeg, wat mijn verwachtingen zelfs overschreed. Speciale onderdelen moesten voor me worden gemaakt omdat ze van mening was dat ze niet goed pasten. Dit leidde tot een perfect resultaat! Dat is wat we dienstverlening noemen!”

Het jurylid Søren Hougaard van EHIMA sprak uit: “Het is wederom hartverwarmend en bemoedigend om deze inzendingen te lezen. Er bestaan een aantal fantastische en bewonderingswaardige audiologen die deze competitie zo lonend maken.”Paula Brinson-Pyke, Marketing Directeur van Rayovac, sprak de woorden: “het verhaal van Mevrouw Welagen’s en de talrijke soortgelijke ervaringen zijn de reden waarom we deze wedstrijd ieder jaar houden. De toewijding, de zorg, het geduld en de vriendelijkheid die audiologen zoals Henny hun patiënten dag in dag uit tonen is echt uitzonderlijk.“We zien er ieder jaar naar uit zoveel mooie inzendingen te lezen van patiënten wereldwijd, en na de competitie dit jaar te hebben uitgebreid met Oostenrijk, hebben we inzendingen kunnen verwelkomen uit het grootste aantal landen ooit. Het was een genot.”