Huizen,
19
november
2015
|
15:59
Europe/Amsterdam

Modeontwerpster Janna van Vugt is Dutch Design Talent 2015

Samenvatting

De Nederlandse fashion designer Janna van Vugt is door Specsavers uitgeroepen tot Dutch Design Talent 2015. Janna behaalde met haar montuur 'PASTEL POP!' een meerderheid van de stemmen. Een vakjury van professionals uit de modebranche bestempelden haar montuur als ‘meest aansprekend en verrassend’. De tweede prijs ging naar Sonny Roffel met zijn montuur ‘TRANSULENT VS SOLID’. De gehele Dutch Design collectie, bestaande uit acht monturen, is vanaf 1 december exclusief verkrijgbaar bij Specsavers. 

Unieke kans voor talentvolle fashion designers
Onder begeleiding van modeontwerpers Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum kregen vier jonge designers de mogelijkheid om een brillencollectie te ontwerpen voor Specsavers. Voor het eerst sinds de samenwerking met deze Nederlandse top fashion designers zaten zij niet zelf aan de tekentafel, maar maakten zij plaats voor aanstormend ontwerptalent.

Na een spannende maand waarin consumenten online konden stemmen op de inspiratiedocumenten van modeontwerpers Sonny Roffel, Joelle Boers, Janna van Vugt en Bastian Visch, werden vanmiddag tijdens een inspirerende lunch in Amsterdam dan eindelijk de monturen onthuld en werd tevens de winnaar bepaald. De vier designers presenteerden elk hun ontwerpen op een creatieve manier aan een vakjury van modeprofessionals. Samen met de online stemmen, bepaalden zij voor 50% de uitslag van de competitie. Hoewel Sonny en Janna tijdens de social media stemronde nog nek aan nek gingen, waren de stemmen van de vakjury uiteindelijk doorslaggevend.

Janna, die tijdens het gehele project begeleid is door Spijkers en Spijkers, kwam met haar montuur 'PASTEL POP!' als winnares uit de bus.

Ik ben erg verrast en ontzettend blij met deze prijs. Super dat Specsavers mij deze kans heeft gegeven. Ik heb veel van dit proces geleerd en ik hoop dat de mensen met veel plezier mijn brillen dragen.
Janna van Vugt
Dit montuur is zeer draagbaar en verrassend. De kleuren en de print zijn prachtig! We zijn erg trots op haar
fashion designers Truus en Riet Spijkers

Dutch Design Collectie 2015

Ontworpen monturen – Janna van Vugt
Het eerste ontwerp van Janna 'MATT & MARBLE' gaat over het mixen van materialen. Mat met glanzend en marmer met goud. Dit design heeft een verfijnde en vrouwelijke look. Bij het ontwerp 'PASTEL POP!' heeft Janna een hoornprint gecombineerd met roze pastel. Het resultaat is een opvallende bril voor vrouwen die zich willen onderscheiden. Beide monturen hebben een organische print maar een strakke belijning.

 

Ontworpen monturen – Sonny Roffel
De brillen ’LAYERING’ en ‘TRANSULENT VS SOLID’ zijn ontstaan vanuit het ontwerp van zijn laatste collectie: Illusie. Voor het design ging hij op zoek naar bijzondere combinaties van structuren en materialen, om zo een interessant beeld neer te zetten.

 

Ontworpen monturen – Bastian Visch
Bastian werd geïnspireerd door esthetische technologische ontwikkelingen. Hij keek naar coatings en chemische reacties om de bril van kleur te laten veranderen. In de monturen ‘CROMATIC’ en ‘HOLOGRAPHIC’ is een prachtig kleurverloop zichtbaar, wat erg bijzonder is gezien de aard van acetaat.

 

Ontworpen monturen – Joelle Boers
Joelle werkt heel grafisch en kiest daarom graag voor geometrische patronen en zwart/wit prints. Joelle liet zich voor het design ‘INSECT’ inspireren door de Goliath Beetle, de grootste kever op aarde. De vorming van kristallen en gesteentes in de aarde vormden de inspiratie voor het tweede design ‘TRANSPARENT’.

 

De gehele Dutch Design Talent collectie is vanaf 1 december exclusief verkrijgbaar bij Specsavers. Alle acht monturen hebben een verkoopprijs van € 139,-