Huizen ,
15
augustus
2016
|
16:17
Europe/Amsterdam

Medewerkers Specsavers steken handen uit de mouwen

In het kader van de 'Oog voor Elkaar'-dagen roept de optiek- en audiciensketen haar medewerkers op in de maanden augustus en september een middag als vrijwilliger te helpen bij hun lokale goede doel. Dit kan bij de lokale vereniging of organisatie die hun klanten hebben uitgekozen of bij een van de vele lokale initiatieven van Nationale Vereniging de Zonnebloem. 

Jaarlijks ondersteunt de retailketen honderden goede doelen op financieel vlak vanuit haar eigen Stichting Specsavers Steunt. In vijf jaar tijd keerde de stichting reeds een totaal geldbedrag uit van bijna twee miljoen euro dat volledig ten goede is gekomen aan meer dan 1100 lokale doelen in Nederland. Deze lokale doelen worden ieder jaar door de winkels én haar klanten zelf gekozen. Naast lokale doelen ondersteunt Specsavers ook jaarlijks een landelijk doel. Dit jaar is dit Nationale Vereniging de Zonnebloem. De vrijwilligersorganisatie organiseert al bijna zeventig jaar dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast is de Zonnebloem kennispartner in toegankelijkheid. Met behulp van financiële steun van Stichting Specsavers Steunt zet de Zonnebloem zich onder andere in om attractieparken, musea of andere recreatieve voorzieningen toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke beperking.

Oog voor Elkaar
Tijdens de 'Oog Voor Elkaar'-dagen gaat Specsavers nog een stap verder dan alleen financiële ondersteuning: de retailketen stelt al haar winkelpersoneel in de gelegenheid hun eigen lokale goede doel - of de lokale Zonnebloemafdeling - beter te leren kennen door een dag mee te draaien en te helpen. Op woensdag 17 augustus wordt door het support office het startschot gegeven door met 25 leden van de Zonnebloem met een lichamelijke beperking een bezoek te brengen aan het Kröller Müller Museum.

Julie Perkins, dochter van Doug en Mary Perkins (oprichters van Specsavers) én initiatiefneemster van de stichting hoopt met de 'Oog Voor Elkaar'-dagen veel medewerkers op de been te krijgen: “Met de Stichting Specsavers Steunt willen wij iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. Dat doen we in de eerste plaats op financieel vlak. Maar we kunnen veel meer doen: tijdens de 'Oog Voor Elkaar'-dagen willen we onze medewerkers laten ervaren waarom onze bijdrage zo belangrijk is. Door hen letterlijk aan den lijve te laten ondervinden wat al deze goede doelen dagelijks voor anderen betekenen.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotobijschrift: Julie Perkins: De Specsavers winkels sparen jaarlijks geld bij elkaar door een vast bedrag per verkocht montuur of hoortoestel te doneren aan de Stichting. Met de 'Oog Voor Elkaar'-dagen willen we onze medewerkers laten ervaren waarom onze bijdrage zo belangrijk is.

Steek zelf ook de handen uit de mouwen
Niet alleen medewerkers van Specsavers kunnen de komende maanden een steentje bijdragen. De Nationale Vereniging de Zonnebloem is jaarlijks door heel Nederland op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt op de website van De Zonnebloem.