Huizen ,
17
oktober
2016
|
16:25
Europe/Amsterdam

Lokale doelen opgelet

Stichting Specsavers Steunt start deze maand voor de zevende keer op rij met een nieuwe donatieronde. Lokale doelen kunnen zich vanaf 17 oktober een maand lang aanmelden om kans te maken op een financiële bijdrage. Na de aanmeldperiode start een stemronde en zullen er uiteindelijk in totaal 123 initiatieven, het aantal Specsavers-winkels in Nederland, overblijven die een financieel steuntje in de rug krijgen van de retailketen. Het aanmelden van een goed doel kan via de website van de stichting: www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Alle winkels van Specsavers verbinden zich aan een goed doel waarvoor zij samen met hun klanten een jaar lang gaan sparen. De retailketen heeft hier in 2010 een aparte stichting voor in het leven geroepen. Met Stichting Specsavers Steunt wil Specsavers via al haar winkels een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. Inmiddels zijn er al meer dan 1100 lokale doelen die een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen. De stichting keerde de afgelopen jaren in totaal al meer dan twee miljoen euro uit. Dit is inclusief de donaties aan de landelijke doelen, zoals in 2016 Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Julie Perkins, dochter van de oprichters van Specsavers, is ambassadrice van Stichting Specsavers Steunt. Perkins: “Met dit initiatief willen we de betrokkenheid vanuit onze winkels met hun lokale omgeving vergroten. Onze ondernemers hebben namelijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we op deze manier invullen. Tot nu toe hebben we al veel mooie initiatieven een extraatje kunnen bieden variërend van voedselbanken, sportverenigingen, opvangcentra, lokale afdelingen van bijv het Rode Kruis, eigenlijk te veel om op te noemen. Het is heel bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan goed werk. We zijn erg benieuwd welke goede doelen zich dit jaar aanmelden!”

Op de website www.stichtingspecsaverssteunt.nl kan elk goed doel gratis een eigen pagina aanmaken waarop zij met tekst, foto- en videomateriaal kunnen vertellen waar zij zich voor inzetten. Daarna is het aan hun achterban om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Uiteraard kunnen de doelen via social media hun initiatief extra onder de aandacht brengen en promoten. Aanmelden bij Stichting Specsavers Steunt kan tot en met maandag 14 november 10.00 uur. Vanaf dan kan er vier weken lang gestemd worden. Op 15 december maakt elke Specsavers-winkel bekend voor welk lokaal doel zij gaan sparen.