Maarssen,
06
oktober
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

Honderden oog- en hoorzorgspecialisten aanwezig tijdens Specsavers Clinical Conference

‘Samen sterk voor betere oog-en hoorzorg’

Samenvatting

Op zondag 6 oktober vond in de Jaarbeurs in Utrecht het jaarlijkse oog-en hoorzorgevenement, de Clinical Conference, plaats. Zo’n 500 professionals uit de oog- en hoorzorg kwamen bijeen om zich te laten inspireren door nationale en internationale sprekers uit de branche. De Clinical Conference wordt georganiseerd door Specsavers en staat bekend als één van de grootste optiek- en audiologie-evenementen van Europa.

Gevarieerd programma
De conferentie bood de bezoekers een gevarieerd programma rondom het thema ‘samen sterk voor betere oog-en hoorzorg’ met diverse nationale en internationale sprekers. Op het gebied van oogzorg sprak onder andere Dr. Theo Gorgels, senior wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. In zijn presentatie vertelde hij over de ontwikkeling van een in vitro-model voor het testen van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van glaucoom. Ook op het gebied van hoorzorg betraden diverse sprekers het podium. Zo sprak Olav Wagenaar (klinisch neuropsycholoog) over verminderderde auditieve patroonherkenning bij ouderen en de rol van hoorzorg hierin.

Kennis bundelen en delen
De bijeenkomst werd geopend door Remko Berkel, Directeur van Specsavers Nederland: “We zijn trots dat we ook dit jaar weer honderden professionals uit ons vak hebben kunnen inspireren. Het is ons doel om professionaliteit binnen de branche te blijven vergroten. Dit geldt zowel voor onze eigen medewerkers, als voor specialisten buiten onze organisatie. Door zoveel mogelijk kennis te bundelen van gerenommeerde specialisten uit ons internationale netwerk, bieden wij bezoekers de mogelijkheid om ontwikkelingen binnen oog-en hoorzorg op de voet te volgen.”