Maarssen,
13
juli
2022
|
13:58
Europe/Amsterdam

Festival favo’s: haal alles uit je festival deze zomer met de juiste gadgets

Samenvatting

Festival fever, we hebben ‘m eindelijk te pakken. Het festivalseizoen is terug van weggeweest en dat omarmen we dan ook in volle glorie. En daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je festival proof voor de dag komt. Specsavers vertelt wat je nodig hebt om trendy en beschermd naar festivals te gaan, want fashionable én verantwoord feesten gaan zeker hand in hand. Good gear, good vibes! 

Je festival uitrusting begint natuurlijk bij een trendy zonnebril, de festival accessoire bij uitstek. Hiermee zie je er meteen nonchalant stijlvol uit. Daarbij beschermen sunnies je ogen tegen schadelijke UV-straling. Iets wat zeker belangrijk is om rekening mee te houden wanneer je uren in de open lucht, en hopelijk in de zon, staat. Uit onderzoek van het Oogfonds blijkt zelfs dat een goede zonnebril op latere leeftijd het verschil kan betekenen tussen goed blijven zien of slechtziend worden.* Ook mooi meegenomen: je kunt subtiel een beetje vanachter je glazen flirten. Win, win, win. 

Ga rimless
Zoek je nog een stijlvol paar om dit festivalseizoen de show mee te stelen? Ga rimless! Randloze brillen zijn de trend van dit moment en perfect hiervoor is de gloednieuwe Rimless collectie van Specsavers. De 24 randloze brillen waarbij je kunt kiezen voor glazen in fleurige, zomerse tinten, geven je die gewilde, moeiteloos coole festival look. De brillen zijn, met hun minimalistische ontwerpen en simpele belijning, geïnspireerd op de moderne kunst. Een stukje design dus. En omdat de monturen lichtgewicht zijn, zitten ze bovendien extra lekker. Maar het allerleukste? Door zelf de kleur van de glazen te kiezen, zo kun je je sunnies helemaal customizen naar jouw wensen. 

Bescherming tegen die decibellen
Héérlijk die festivalmuziek, maar het volume ervan staat wel een tandje hoger en vaak staan we uren achter elkaar op de beat te dansen. Dat lijkt misschien onschuldig, maar op den duur kan harde muziek, en de langdurige blootstelling eraan, gehoorschade opleveren. Karlijn van Keulen, audicien bij Specsavers, vertelt dat schade zich geleidelijk en ongemerkt opbouwt: “Je oren verwerken geluid via trilhaartjes in je binnenoor. Harde geluiden zorgen voor een hogere belasting. Wanneer je de trilharen langdurig of extreem belast, kunnen ze beschadigd raken. Dan heb je gehoorschade opgelopen en eenmaal stuk herstellen ze niet meer. Gehoorschade is dus permanent.”

Belangrijk om jezelf tegen die decibellen te beschermen dus. Dit kun je eenvoudig doen door oordoppen te dragen. Speciaal voor festivals en feestjes biedt Specsavers hoogwaardige, universele oordoppen van het merk Pluggerz aan. Deze hebben een muziekfilter, die de beleving en kwaliteit van de muziek intact houdt, terwijl schadelijk geluid wordt gedempt en het gehoor wordt beschermd. Voor de allerbeste bescherming is het ook mogelijk om bij Specsavers oordoppen op maat te laten maken. Deze premium oordoppen worden helemaal aangepast aan de vorm van je gehoorgang, zodat ze optimaal afsluiten en beschermen. Extra fijn voor de frequent festivalgangers onder ons. 

Meer weten?
De Rimless brillen zijn vanaf nu online te bestellen v.a. 239 euro per stuk. De universele oordoppen van Pluggerz haal je in de winkel. Voor oordoppen op maat kun je online een afspraak maken bij een Specsavers vestiging bij jou om de hoek. Zo waan je je festival fabulous dit seizoen door. 

*https://oogfonds.nl/onze-ogen/gezonde-ogen/goede-zonnebril/