Huizen,
04
januari
2016
|
09:02
Europe/Amsterdam

Fawlty Towers terug op Nederlandse buis

Hitserie uit jaren 70 krijgt vervolg in nieuwe commercial Specsavers

Samenvatting

Na 36 jaar keert Fawlty Towers, de hitserie uit de jaren 70, terug op de Nederlandse buis. Op verzoek van Specsavers wekte de Britse acteur John Cleese zijn populaire tv-karakter Basil Fawlty eenmalig weer tot leven. In de nieuwe commercial van de internationale retailketen krijgt de hoteleigenaar het aan de stok met de automatische voice control van zijn auto. Want zoals we van Basil Fawlty gewend zijn loopt niets zoals het zou moeten gaan: ‘Ja Basil, was nu maar naar Specsavers gegaan!’

De Britse serie Fawlty Towers genoot in de jaren 1975 tot en met 1979 een enorme populariteit in binnen- en buitenland. In de show speelde Cleese een hoteleigenaar die niet alleen zijn personeel maar ook zijn gasten doorlopend beledigde. De nieuwe commercial van Specsavers is gebaseerd op een scène uit de beginjaren van de serie en zal dan ook een feest van herkenning zijn voor de kijker. Speciaal voor Specsavers adapteerde Cleese het script naar nu, waardoor de scene naadloos aansluit bij de humoristische insteek van Specsavers campagnes.

De nieuwe commercial met John Cleese in de rol van Basil Fawlty is vanaf 4 januari te zien op de Nederlandse televisiezenders.