Huizen,
09
oktober
2017
|
12:04
Europe/Amsterdam

Europa's grootste optiek- en audiologieconferentie trapt succesvol af in Utrecht

Ruim 400 oog- en hoorzorgspecialisten onder één dak tijdens Clinical Conference

Samenvatting

Op zondag 8 oktober vond in Utrecht het jaarlijkse optiek- en audiologie-evenement, de Clinical Conference, plaats. Ruim 400 professionals uit de oog- en hoorzorg kwamen bijeen om zich te laten inspireren door nationale en internationale sprekers uit de branche. De Clinical Conference wordt georganiseerd door Specsavers en staat bekend als één van de grootste optiek- en audiologie-evenementen van Europa, en is toegankelijk voor zowel professionals binnen Specsavers, als externe mensen. Specsavers organiseert dit evenement voor de tweede keer in Nederland. Van 9 tot en met 12 oktober reist de Europese conferentie af naar Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland.

Joanne Wood over zicht in het verkeer
De conferentie bood de bezoekers een gevarieerd programma aan met vijftien nationale en internationale sprekers, die ieder hun sporen hebben verdiend in hun vakgebied. Op het gebied van oogzorg spraken onder meer Joanne Wood en Harrison Weisinger. Wood is professor op de School of Optometry and Vision Science aan de Queensland University of Technology in Australië. Zij ging in op haar grootschalige onderzoek naar de relatie tussen zicht, veroudering en rijprestaties. Daarnaast stond optometrist Harrison Weisinger stil bij de wereldwijde trends in optometrie, waarbij hij zijn visie gaf op technologische ontwikkelingen, vergrijzing en de zorgbudgetten die steeds meer onder druk staan.

Smart hoortoestellen en tinnitus
Ook op het gebied van hoorzorg betraden diverse toonaangevende sprekers het podium. Zo sprak Jan de Laat, klinisch-fysicus en -audioloog, over de belangrijkste innovaties in de hoorzorg, zoals ‘smart’ hoortoestellen en de Personal Sound Amplifier (het ‘hoorhulpje’). Neuropsycholoog Olav Wagenaar deelde zijn kennis over tinnitus en hyperacusis op basis van zijn vele onderzoeken op dit gebied.

Blijven ontwikkelen is cruciaal
De conferentie werd afgesloten door Directeur van Specsavers Nederland Remko Berkel. “Wij zijn trots dat we ook dit jaar weer professionals uit ons vak hebben kunnen inspireren. Het is ons doel om professionaliteit binnen de branche te blijven vergroten. Dit geldt zowel voor onze eigen medewerkers, als voor specialisten buiten onze organisatie. Door zoveel mogelijk kennis te bundelen van gerenommeerde specialisten uit ons internationale netwerk, bieden wij bezoekers de mogelijkheid om de ontwikkeling van technologische innovaties binnen ons vak op de voet te volgen.”