Maarssen,
12
februari
2021
|
10:53
Europe/Amsterdam

Dit zijn de monturen trends voor lente 2021

Nu verkrijgbaar bij Specsavers: de Spring Collection

Samenvatting

Specsavers lanceert vandaag de Spring Collection waarin het de fashion trends van de aanstaande lente heeft doorvertaald. Denk aan aardetinten, minimalistische metalen en opvallende vormen. De Spring Collection bestaat uit 20 frames te verkrijgen als optische monturen en als zonnebrillen. Specsavers heeft naast brillen van haar eigen merken ook designermerken zoals DKNY, Levi’s, DAY Birger et Mikkelsen en Valerie in de collectie opgenomen. Alle frames zijn vanaf vandaag bij Specsavers verkrijgbaar.

30800847_1_FRONT

Trend 1: Aardetinten en doorzichtig acetaat
Een van de toonaangevende trends deze lente is het gebruik van aardetinten. Groen, bruin of grijs, met een aardetint montuur creëer je in een handomdraai een chique look. Bijkomend voordeel is dat deze monturen bij tal van gelegenheden passen. 

30881846-front--2000x1125 - Valerie 08 by specsavers €149

Trend 2: Minimalistische metalen
Als je voor een subtiele look wil gaan, zit je met een minimalistisch, metalen montuur altijd goed. Deze lente wordt er een verrassende draai aan deze trend gegeven; een touch of colour of subtiele details geven een minimalistisch montuur net dat beetje extra om je look compleet te maken.

30882218-front--2000x1125 - Valerie 10 by specsavers €149

Trend 3: Grote frames en opvallende vormen
In 2021 nemen we afstand van de standaard vormen. Naast rond, vierkant of rechthoekig zijn er nog vele vormen die je montuur net wat bijzonderder maken. In combinatie met een dun frame van metaal zijn opvallende vormen perfect voor dagelijks gebruik, zoals de brillen uit de Valerie collectie. Wil je een iets meer opvallende look, ga dan voor een chunky montuur met een breed frame. All eyes on you.

30882218-front--2000x1125 - Valerie 10 by specsavers €149

Trend 4: Getinte glazen
De wereld door een roze bril bekijken? Yes, please. Getinte glazen gaan we deze lente veel zien. Naast dat getinte glazen helemaal on trend zijn, kunnen ze ook je zicht in bepaalde situaties verbeteren. Elke kleur filtert licht op een andere manier en sommige kleuren blokkeren het licht beter dan anderen. Ideaal voor tijdens het autorijden, want de donkere tint aan de bovenkant van de glazen houdt de zon tegen, terwijl je aan de onderkant door lichter getint glas gemakkelijk kunt kijken. Wel even belangrijk; een bril met getinte glazen bevat doorgaans geen UV-filter en beschermt je ogen dus niet tegen de UV-straling van de zon. Een UV-filter kun je toe laten voegen aan getinte brillenglazen. Specsavers raadt aan om tijdens zonnige dagen altijd een zonnebril met UV-filter te dragen.