Huizen,
04
september
2017
|
15:49
Europe/Amsterdam

Diabetes grote veroorzaker van blindheid

Oogappel-campagne maakt consument bewust van oogproblemen door diabetes

Samenvatting

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en hier komen elke week 1.200 personen bij. Wat veel mensen niet weten is dat achteruitgang in het zicht één van de meest voorkomende complicaties is van diabetes, zelfs als je je nog van geen kwaad bewust bent. Diabetes is dan ook een grote veroorzaker van blindheid. Om consumenten bewust te maken van de relatie tussen diabetes en oogproblemen, organiseren Specsavers en Diabetes Fonds een actieweek.

Van 4 tot en met 9 september 2017 wijst Specsavers in al haar winkels klanten op een ludieke manier op de impact van gezonde voeding op het voorkomen van diabetes type 2, omdat deze vorm van diabetes het vaakst voorkomt. In alle winkels worden eetbare ‘Oogappels’ en ansichtkaarten met informatie uitgedeeld. De bedrukte appels staan symbool voor een gezonde levensstijl in relatie tot je meest dierbare bezit: je ogen. Tevens kunnen klanten hun eigen Oogappel nomineren en kans maken op een reischeque van €500. Voor meer informatie: www.specsavers.nl/diabetesfonds.

Oogproblemen en diabetes 

“Er zijn veel verschillende oogproblemen die kunnen optreden bij mensen met diabetes. Denk aan wisselende gezichtsscherpte, wazig of troebel zien, oogontstekingen en pijn aan de ogen. Ook staar treedt eerder op bij diabetes en glaucoom komt tweemaal zo vaak voor bij mensen met deze chronische ziekte. Het is dus van belang dat we met deze campagne aandacht vragen voor dit probleem en mensen bewust maken van hoe zij het risico op diabetes type 2 en mogelijke oogcomplicaties kunnen verkleinen. Daarnaast maakt de steun van Specsavers meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk. “
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds

Voorkom diabetes

Het Diabetes Fonds geeft vier tips om het risico op diabetes type 2 te verkleinen.

  1. Houd een gezond gewicht. Met overgewicht heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker in balans te houden, wat op den duur kan leiden tot diabetes.
  2. Blijf in beweging. Het beste is om iedere dag minstens een half uur te bewegen, zoals wandelen of fietsen.
  3. Eet verstandig. Gezond eten helpt om op gewicht te blijven, je fit te voelen en verkleint daarmee de kans op diabetes.
  4. Stop met roken. Rokers hebben bijna een dubbele kans om diabetes te krijgen doordat het lichaam moeite heeft om de bloedsuiker in balans te houden.
Boilerplate

Over Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname met een derde en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

Over Specsavers

Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 126 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2016/2017 een omzet van ruim€135 miljoen.

Specsavers wil de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken. Alle opticiens die werkzaam zijn bij Specsavers hebben een externe optiekopleiding afgerond. Tevens zijn al onze audiciens StAr (Stichting Audicien register) geregistreerd, waarmee kwaliteit van dienstverlening en bedrijfsinrichting is gewaarborgd.

Een niet aflatende focus op innovatie maakt dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie. Via Stichting Specsavers Steunt toont de organisatie haar betrokkenheid bij de samenleving, voornamelijk door het ondersteunen van lokale goede doelen.