Huizen ,
24
april
2017
|
10:11
Europe/Amsterdam

Diabetes Fonds nieuw landelijk doel van Stichting Specsavers Steunt

Diabetes Fonds en Specsavers hebben sinds vorig jaar de krachten gebundeld om Nederlanders meer bewust te maken van oogproblemen als gevolg van diabetes en onderzoek naar diabetes mogelijk te maken via een financiele ondersteuning. Dit jaar is de samenwerking verder uitgebreid doordat het Diabetes Fonds nu het landelijke goede doel is waarvoor gespaard wordt door alle Specsavers winkels in Nederland.

Voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt bij Specsavers, wordt een vast bedrag gespaard en dat bedrag wordt aan het einde van het spaarjaar overhandigd aan lokale goede doelen en een landelijk goed doel. Het Diabetes Fonds is voor 2017 aangewezen als het nieuwe landelijke doel van Stichting Specsavers Steunt en ontvangt aan het einde van het jaar een donatie. 

Oogproblemen en diabetes 
Oogproblemen en diabetes gaan vaak samen. Veel mensen weten dat je van diabetes blind kan worden. Maar nog redelijk onbekend is dat ogen als eerste in het lichaam reageren op diabetes. Denk hierbij aan symptomen zoals wisselende gezichtsscherpte, wazig of troebel zien, oogontstekingen en pijn aan ogen. Samen met Specsavers wil het Diabetes Fonds hiervoor meer aandacht vragen en mensen erop wijzen minimaal eens per twee jaar de ogen te laten controleren bij een opticien.

 

Wij zijn enorm blij dat Specsavers ons als landelijk doel heeft gekozen. Met de opbrengsten kunnen we meer wetenschappelijk onderzoek financieren én samen vergroten we de kennis rondom oogproblemen door diabetes.
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds