Huizen ,
02
mei
2016
|
12:34
Europe/Amsterdam

De zonnebrillentrends voor deze zomer

De terrassen stromen weer vol en de winkels zijn voorzien van zomerse kleding en kleurige prints. Het vakantieseizoen is weer begonnen! 

Bescherming
Uit het Specsavers Zomer onderzoek blijkt dat Nederlanders het belangrijker vinden dat hun zonnebril er mooi en hip uitziet dan dat hij goede bescherming biedt. Maar de bescherming van je ogen is natuurlijk minstens zo belangrijk!

Hoe weet je zeker dat je goed beschermd bent? Bekijk onze tips:

  1. Zorg ervoor dat je zonnebril groot genoeg is, anders kunnen zonnestralen je ogen alsnog vanaf de zijkant bereiken.
  2. Zonnebrillen met gekleurde glazen -maar zonder UV-bescherming- zijn gevaarlijk. Wanneer je een zonnebril draagt ‘denken’ je pupillen dat het donker wordt en verwijden ze zich. Hierdoor kunnen er meer schadelijke stralen tot het netvlies doordringen. Staat er ‘UV-400’ of ‘100% UV-bescherming’ op je bril, dan weet je dat je goed zit!
  3. Zonkracht kan ook op heldere, koele dagen net zo sterk zijn als op een warme dag. Draag dus ook op minder warme dagen een goede zonnebril.
  4. Gebruik tijdens de wintersport of op een zonnige dag op het water een bril met gepolariseerde glazen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van het zonlicht waardoor je veel rustiger ziet.

Hip voor de dag komen en toch goed beschermd zijn? Dat kan natuurlijk! Dit zijn de zonnebrillentrends van aankomend zomerseizoen:

De mannentrends
De heren kunnen kiezen voor een sportief transparant model waarbij de bril iets minder prominent aanwezig is, maar waarmee je een zeer fashionable look kunt neerzetten. Ga je voor casual maar toch heel stoer, bijvoorbeeld in combinatie met je leren jack, dan is de Clubmaster een aanrader. En tot slot mag the good old aviator na al die jaren nog steeds niet ontbreken in je brillencollectie.

De vrouwentrends
Met een gro(oo)te zonnebril ben je extra goed beschermd én creëer je een ‘luxury’ look. Daarnaast zijn het retro vlindermodel en de ronde bril momenteel helemaal hot. Beide klassieke designs hebben echter wel een metamorfose ondervonden door het gebruik van eigentijdse prints en motieven.

#LoveGlasses
Love Glasses is het nieuwste glossy trendmagazine op brillengebied. Met de hipste monturen voor komend voorjaar. Je vindt het magazine hier of in een van onze Specsavers winkels.

 

Wil je zonnebrillen lenen voor een shoot? Neem dan een kijkje in de showroom van MooiPR of neem contact op via fashion@mooipr.nl.

 

Specsavers trapte het zomerseizoen ‘sky high’ af met een modeshow op een vlucht naar Kreta. Benieuwd hoe aan boord de nieuwste zonnebrillen werden gepresenteerd? Bekijk hier de ‘making of- video’.