Huizen,
29
april
2015
|
14:39
Europe/Amsterdam

Bril geeft boost aan zelfvertrouwen

Deelnemers Specsavers Brildager van het Jaar-verkiezing voelen zich intelligent, hip en modebewust dankzij bril

Samenvatting

De meeste brildragers voelen zich niet alleen zekerder over hun uiterlijk wanneer zij hun bril op hebben, maar ook intelligenter, hipper en modieuzer. Bovendien krijgen zij vaker complimenten over hun uiterlijk van anderen, wanneer zij hun bril dragen. De bril is niet meer weg te denken uit het straatbeeld anno 2015. Bijna 70 procent ziet de bril echt als een fashion item. Dat blijkt uit een enquête van Specsavers onder de deelnemers van de Brildrager van het Jaar-verkiezing. Alle brildragende mannen en vrouwen die nog willen meedingen naar deze felbegeerde titel kunnen zich nog tot en met 11 mei aanmelden op www.brildragervanhetjaar.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 60% procent van de ondervraagden geeft aan dat zij meer dan één bril hebben, voornamelijk om hun look af te kunnen wisselen. Daarnaast heeft het hebben van meerdere brillen nóg een praktische toepassing: mensen gebruiken andere brillen voor bijvoorbeeld werk, sporten en uitgaan. Bijna de helft van de deelnemers let bij het aanschaffen van een nieuwe bril op de trends van dat moment. De grote, vierkante brillen met een dik montuur vinden brildragers nog steeds het meest trendy. Toch zou bijna twee derde het heel leuk vinden als mensen meer zouden durven op brillengebied

Ter plekke kiezen
Om inspiratie op te doen, kijken brildragers in modebladen, tijdschriften en brillenfolders.

Maar verreweg de meeste mensen gaan direct naar de opticien, blijkt uit onze enquête. Zij kiezen ter plekke de bril die hen leuk lijkt. Dit merken wij ook in onze winkels. Een bril is heel persoonlijk. Je kunt bij Specsavers verschillende monturen proberen en zelf zien wat het beste bij je past. Daarnaast wil je soms ook van een ander horen hoe een bril staat. Wij kunnen daarin goed adviseren. Het is belangrijk dat een bril ook mooi aansluit bij de neus en oren voor het beste draagcomfort.
Ingrid Kersting, woordvoerder Specsavers

Verleidelijker met bril
En hoe zit het met de partners? Ruim de helft vindt zijn/haar brildragende partner er hipper uit zien met bril. En 42 procent van de brildragende partners wordt hierdoor zelfs verleidelijker gevonden.

Brildrager van het Jaar-verkiezing
Specsavers is alweer voor de 16e keer op zoek naar de leukste brildragers van Nederland. De optiekketen roept modieuze brildragende mannen en vrouwen op om zich via www.brildragervanhetjaar.nl aan te melden. Dat kan nog tot en met maandag 11 mei 10.00 uur. Dit jaar zijn er vier leeftijdscategorieën: 16-24 jaar, 25-39 jaar, 40-59 jaar en 60+. De winnaar per categorie verdient naast de eretitel Brildrager van het Jaar 2015 ook een professionele fotoshoot en 1.500 euro.