Huizen,
25
augustus
2015
|
17:06
Europe/Amsterdam

Basisscholieren krijgen gratis lespakket over ogen

Samenvatting

Hoe werken onze ogen, wat is een lui oog en wat gebeurt er eigenlijk als je minder goed ziet? Deze en andere vragen komen aan bod in het nieuwe lespakket over ogen ‘Bekijk het!' dat Specsavers voor het basisonderwijs heeft ontwikkeld. Het begin van het nieuwe schooljaar is een goede aanleiding om kinderen, ouders en leerkrachten ervan bewust te maken hoe belangrijk het is dat onze ogen goed functioneren. Basisscholen uit heel Nederland kunnen het lespakket gratis bestellen via www.zorn.nl of www.kenmerk.nl. Daarnaast biedt iedere Specsavers-winkel kinderen het lesboekje aan bij aankoop van een bril. 

De zomervakantie zit er voor veel kinderen weer op en in zes weken kan veel veranderen. Zo merken sommige kinderen dat ze minder goed kunnen zien, of komen ze na de vakantie op school met een bril. Om dit in de klas bespreekbaar te maken, heeft Specsavers het lespakket ontwikkeld. Zo kunnen kinderen in de klas, maar ook thuis laten zien hoe het oog werkt. Op de website – www.bekijkhet.info – is extra informatie te vinden, bijvoorbeeld hoe je een bril kiest die bij je past. Ook kunnen kinderen hier diverse oogtestjes doen.

 

Een goed zicht is noodzakelijk in het verkeer, maar heeft ook invloed op de schoolprestaties van kinderen. Zo heb je goede ogen nodig bij het lezen, schrijven en leren. Goed kunnen zien is dan ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Met dit lespakket komen kinderen van alles te weten over het oog en leren waarom sommige kinderen een bril dragen. Zij kunnen ook aan hun meester of juf vragen of zij in de klas hieraan aandacht kunnen besteden. Want hoe leuk is het om, als je een bril hebt, aan klasgenootjes te laten zien hoe dit werkt?
Ingrid Kersting, woordvoerder Specsavers

Basisscholen kunnen het lespakket, bestaande uit 25 leerlingboekjes, een online leeromgeving en een docentenhandleiding, gratis bestellen via www.zorn.nl en www.kenmerk.nl.