Huizen,
22
mei
2017
|
11:45
Europe/Amsterdam

Alle brildragers van Nederland opgelet!

Brildrager van het Jaar verkiezing weer van start

Samenvatting

Brildragers uit heel Nederland kunnen zich vanaf vandaag weer opgeven voor de achttiende Brildrager van het Jaar verkiezing van Specsavers. De verkiezing is in het leven geroepen om te laten zien dat het dragen van een bril heel leuk is en dat je ermee kunt uitdragen wie je bent, net zoals met kleding. Nieuw dit jaar is dat je, naast in je eentje, ook samen met je brildragende familieleden mee kunt doen! Want, zo blijkt uit onderzoek, het dragen van een bril is vaak erfelijk.

Nieuw! Brillenfamilie van het Jaar
Het hebben van een oogafwijking zit vaak in de genen. Specsavers roept daarom alle brildragende families van Nederland op om mee te doen aan de verkiezing. Overigens hoeft een brillenfamilie niet alleen uit ouders en kinderen te bestaan. Ook schoonfamilie, neefjes en nichtjes en opa’s en oma’s kunnen met elkaar een foto insturen. De enige voorwaarde is dat een brillenfamilie uit minimaal twee personen bestaat.

Wist je dat…*

  1. ..wanneer je beide ouders bijziend zijn, jij een drie keer grotere kans hebt om dat ook te worden?
  2. ..ruim 63% van de Nederlandse bevolking boven de 4 jaar een bril of contactlenzen draagt?
  3. ..meer vrouwen (68%) een bril of contactlenzen dragen dan mannen (57%)?
  4. ..vrijwel niemand ontkomt aan een leesbril. Vanaf het 40e levensjaar worden ogen minder flexibel, wat ouderdomsverziendheid veroorzaakt.
  5. ..het percentage bril- of lensdragers hoger is naar mate men meer gestudeerd heeft of een hogere opleiding heeft gevolgd..
  6. ..zes op de tien brildragers meer dan één bril in huis heeft?
  7. ..brillen een stuk populairder zijn dan lenzen (57% versus 12%)?

Doe mee en maak kans op mooie prijzen
Brildragers in de leeftijdscategorieën 16 - 25, 26 - 45, 45+ én brillenfamilies kunnen zich vanaf 22 mei tot en met 19 juni inschrijven. Het Nederlandse publiek mag van 29 mei tot en met 26 juni zijn stem uitbrengen op de meest favoriete brildrager en brillenfamilie. De top vijf per categorie wordt op 26 juni bekendgemaakt, waarna de professionele jury per categorie een winnaar aanwijst. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen, per categorie maak je kans op een reischeque vanaf duizend euro én twee gratis brillen. Aanmelden kan via www.brildragervanhetjaar.nl.

Wie kiest de winnaars?
Een deskundige jury maakt uiteindelijk de beslissing welke finalisten zich de leukste brildragers van het jaar 2017 mogen noemen. We stellen hen graag aan je voor. Topmodel en presentatrice Anouk Smulders neemt ook dit jaar weer plaats in de jury. Anouk wisselt haar lenzen graag af met een bril en vindt dat je minimaal twee modellen in de kast moet hebben liggen zodat je je bril kunt matchen met je outfit, net zoals met schoenen. Ze wordt vergezeld door founder en hoofdredacteur van het populaire lifestyle platform Amayzine.com May-Britt Mobach. Met drie dochters en een man is deze fashionexpert een echt familiemens en de perfecte persoon om heel Nederland af te speuren naar de hipste brildragers en brildragende families van Nederland. Ook influencer en fervent brillendraagster Saske de Schepper is onderdeel van het jurypanel. Saske maakt samen met haar vriend vlogs en video’s op het kanaal Vet Gezellig en is actief op Instagram onder de naam ikbensaske. Mike Lakeman, winnaar van de verkiezing vorig jaar in de leeftijdscategorie 16 tot 25 jaar, maakt de jury compleet en zal als enige man in de jury zeker zijn stem laten horen!

* bronnen wist-je-datjes: Quest januari 2017, CBS, 2016, Maastricht UMC, Onderzoek Specsavers 2015, American Vision Institute.